Ευ. Αντώναρος: Εχουν γίνει βήματα για την ενίσχυση της ΝΕΖ

«Το "γιατί" φτάσαμε στο δυστύχημα θα το βρει η έρευνα»
Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008 18:15
A- A A+

Τη θέση πως έχουν γίνει συγκεκριμένα πράγματα και βήματα σε ό,τι αφορά την πολιτική ενίσχυσης για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος παρέπεμψε για αναλυτική ενημέρωση για τις δράσεις και τα μέτρα της κυβέρνησης στη ΝΕΖ στο αρμόδιο υπουργείο.

Πιο αναλυτικά, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν Αν εφαρμόζονται οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος πρόσθεσε ότι από το 2006 και μετά, η ομάδα εργασίας η οποία συγκροτήθηκε το 2004, σε επίπεδο γενικών γραμματέων των εμπλεκόμενων υπουργείων, υπό το Γενικό Γραμματέα Λιμένων και λιμενικής πολιτικής, υπέβαλε τελική έκθεση το Νοέμβριο του 2006 στα αρμόδια υπουργεία με συγκεκριμένες προτάσεις για την εφαρμογή της πολιτικής ενίσχυσης για τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφερόμενος στο τελευταίο εργατικό δυστύχημα με οκτώ νεκρούς, επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θλιβερό συμβάν στο οποίο χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, αλλά, όπως ανέφερε, το «γιατί» φτάσαμε στο δυστύχημα θα το βρει η έρευνα.

Όλος ο φάκελος βρίσκεται στην Εισαγγελία Πειραιώς και από εκεί πέρα από τις τεχνικές επιτροπές διεξάγεται η έρευνα για την απόδοση ευθυνών.

Σε νέα ερώτηση για το πότε αποδόθηκαν ευθύνες για 36 νεκρούς σε τέτοια δυστυχήματα, ο κ. Αντώναρος απάντησε πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, αντίθετα, προφανώς, με άλλους, όπως σημείωσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή