Γ. Παπανδρέου: «Απειλή για το βιοτέχνη» ο νέος ασφαλιστικός νόμος

ΓΣΕΒΒΕ: Υπό κατάρρευση ο ΟΑΕΕ
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 14:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

«Aπειλή για το βιοτέχνη» που βάζει σε «κίνδυνο τη σύνταξή του», χαρακτήρισε τον νέο ασφαλιστικό νόμο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ.

Παράλληλα, κάλεσε το κυβερνών κόμμα να μπει και πάλι σε διάλογο, σοβαρό αυτή τη φορά, όπως ανέφερε, για την επίλυση του προβλήματος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και διαβεβαίωσε πως το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται «για την ουσιαστική, θεσμική, και οικονομική στήριξη του ΟΑΕΕ και την ανάληψη από πλευράς του κράτους όλων των προνοιακών υποχρεώσεων που απορρέουν από τις ανάγκες που έχει αυτός ο κλάδος».

Γ. Παπανδρέου: Η κυβέρνηση να αρχίσει διάλογο με τη ΓΣΕΒΕΕ

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου

«Από τη μια μεριά, ζητάνε από τον Έλληνα βιοτέχνη, τον μικρό και τον μεσαίο επιχειρηματία να είναι η βασική ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, από την άλλη μεριά όμως, ιδιαίτερα η σημερινή κυβέρνηση έχει απαξιώσει βασικά δίκτυα ασφάλειας, όπως είναι η απαξίωση στο δημόσιο τομέα της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος ανέφερε πως ο ΟΑΕΕ έχει ξεπεράσει τα όρια του γκρεμού. «Δεν βρίσκεται υπό την απειλή της κατάρρευσης, είναι υπό κατάρρευση» σημείωσε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για χαρακτηριστική υποχρηματοδότηση του ταμείου και αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργείου Απασχόλησης.

«Θεωρούμε με βεβαιότητα ότι έχουν σκηνοθετηθεί οι συνθήκες για νομοθέτηση δραστικής μείωσης συντάξεων στο επόμενο τετράμηνο» πρόσθεσε.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Γενική Συνομοσπονδία μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο γενικός γραμματέας της Νίκος Σκορίνης προανήγγειλε πανελλαδικές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου και τις 13 Οκτωβρίου με κλείσιμο καταστημάτων και μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στα περί διεύρυνσης του ωραρίου και της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές, ο κ. Ασημακόπουλος δήλωσε πως κάτι τέτοιο ενισχύει το ρόλο των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, αυξάνει το ολιγοπώλιο και εκείνο που θα «εισπράξει» αργότερα ο καταναλωτής θα είναι η ακρίβεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή