Ερντογάν: Οι υπεύθυνοι των επιθέσεων θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 17:38
A- A A+

Εκκληση για ενότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία απηύθυνε εκ νέου ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι για τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

«Η τρομοκρατία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο (αλλά) δεν θα επιτύχουν τους σκοτεινούς σκοπούς τους. Θα ξεπεράσουμε αυτές τις δύσκολες ημέρες» τόνισε σε ομιλία του σε μέλη του κόμματος στην Αγκυρα. Αρνήθηκε να κατονομάσει τους δράστες των επιθέσεων και έκανε έκκληση προς τα μέσα ενημέρωσης να αφήσουν την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών να κάνουν το έργο τους.

Ενώ οι οικογένειες των νεκρών συνεχίζουν τις προετοιμασίες για την κηδεία τους, η αστυνομία αναζητεί ένα άνδρα με μαύρο πουκάμισο που τον έπιασε κάμερα κινητού τηλεφώνου να τρέχει σε ένα δρόμο στο προάστιο Γκιουνγκορέν, δευτερόλεπτα πριν την δεύτερη έκρηξη, γράφει σήμερα η εφημερίδα Yenisafak.

Τουρκικές εφημερίδες επικεντρώνουν σήμερα τις κατηγορίες τους στο PKK βρίσκεται, επικαλούμενες σχετικές δηλώσεις του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Μουάμερ Γκιουλέρ και του πρωθυπουργού Ερντογάν που είχε εκτιμήσει ότι οι επιθέσεις μπορεί να αποτελούν αντίποινα για τις επιχειρήσεις εναντίον της αυτονομιστικής οργάνωσης στην νοτιοανατολική Τουρκία και το βόρειο Ιράκ.

Επίσης, έντυπα της γειτονικής χώρας γράφουν σήμερα ότι TNT χρησιμοποιήθηκε και στις δύο βόμβες και όχι πλαστικά εκρηκτικά όπως αναφέρθηκε αρχικά. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι αναμένεται να μιλήσει σήμερα η αύριο στο κοινοβούλιο και να αναφερθεί λεπτομερώς στις διεξαγόμενες έρευνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή