Συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens στο μικροσκόπιο τριών εισαγγελέων

Στη Γερμανία θα μεταβεί ο τέταρτος ειδικός ανακριτής
Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 21:10
A- A A+

Τη διερεύνηση στοιχείων για συγκεκριμένες συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens των τελευταίων 11 ετών, ανέλαβαν τρεις εισαγγελείς.

Πιο αναλυτικά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων για υποθέσεις που αφορούν συμβάσεις των υπουργείων ¶μυνας και Επικοινωνιών με την Siemens για την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού στην αρμενική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Armentel, της οποίας ποσοστό κατέχει ο ΟΤΕ, των πυραυλικών συστημάτων «Πάτριοτ» και του συστήματος «Ερμής» καθώς και του ΟΣΕ.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης της Armentel ανατέθηκε στην εισαγγελέα πρωτοδικών Αθανασία Βλάχου, της υπόθεσης των Πάτριον και του Ερμής στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Βούλγαρη και της υπόθεσης του ΟΣΕ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νίκο Ορνεράκη.

Στοιχεία για τις συγκεκριμένες συμβάσεις προέκυψαν από την έρευνα που διενήργησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου.

Εν τω μεταξύ, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens προτίθεται σε συνεννόηση με την εισαγγελία εφετών να μεταβεί στη Γερμανία προκειμένου να λάβει καταθέσεις από πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, όπως ο Ράινχατ Σίκατσεκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή