Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2008 22:02
UPD:22:41
A- A A+

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη νέα Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος, στο οποίο έχει περιληφθεί η επίμαχη τροπολογία για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως η τροπολογία είναι κοινωνικά και παραγωγικά απαράδεκτη αλλά και κατάφωρα αντισυνταγματική.

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με το ΚΚΕ να αναφέρει πως η τροπολογία είναι αντισυνταγματική, το ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως είναι «κάθετα αντίθετος σε αυτές τις μεθοδεύσεις» και το ΛΑΟΣ να διατυπώνει επικρίσεις.

Απαντώντας ο Υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αντισυνταγματικότητας, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πολιτική υποκρισία.

«Για λόγους γενικότερου κοινωνικού και οικονομικού συμφέροντος συμφέροντος μπορεί κανείς να παρεμβαίνει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επομένως η προκειμένη ρύθμιση δεν προσκρούει στο άρθρο 22 παραγραφος 2 του Συντάγματος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

Αντικατάσταση Γ. Μανώλη

Στην αντικατάσταση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μανώλη, από το βουλευτή Ηλείας, Γιώργο Κοντογιάννη, προχώρησε η κυβέρνηση, λίγο πριν από τη συνεδρίαση στη Βουλή της τροπολογίας για τις ΔΕΚΟ.

Ο κ. Μανώλης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την τροπολογία και είχε ενημερώσει τα όργανα του κόμματος ότι δεν προτίθεται να την ψηφίσει, όποιο και εάν είναι το κόστος.

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε πως είναι συνήθης πρακτική η αντικατάσταση μελών των θερινών τμημάτων http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/29/1545330.htm .

Οφειλα να εκφράσω τη διαφωνία μου, τόνισε ο κ. Μανώλης http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/07/29/1545342.htm .

Δεν έχω μεγάλες αντιρρήσεις για τη τροποποίηση που προωθεί ο κ. Αλογοσκούφης για τις ΔΕΚΟ, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, σημειώνοντας ότι η ΝΔ θέλει προτάσεις από το ΠΑΣΟΚ για το πως θα ξεφύγουμε από τις προβληματικές ΔΕΚΟ και όχι μόνο κριτική.

Ακινητοποιημένος ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος την Τετάρτη

Ακινητοποιημένος για 24 ώρες, θα μείνει ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος αύριο Τετάρτη, ενώ οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν μεθαύριο, Πέμπτη και δύο στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, αντιδρώντας στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, για τις ΔΕΚΟ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή