Βελιγράδι: Ηρεμία μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 12:32
A- A A+

Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο του Βελιγραδίου, όπου χθες το βράδυ σημειώθηκαν βίαια επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και ατόμων που συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά της σύλληψης του πρώην ηγέτη των Σερβοβόσνιων, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής, Μίλοραντ Βέλιοβιτς, στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων "Τανγιούγκ" αργά χθες το βράδυ, η τάξη στο κέντρο του Βελιγραδίου αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

"Δόθηκε εντολή σε όλα τα μέλη του σώματος του υπουργείου Εσωτερικών που συμμετείχαν στο έργο της διασφάλισης της τάξης στη συγκέντρωση του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) να μην κάνουν χρήση βίας και να προασπίσουν την έννομη τάξη και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στη διαδήλωση, καθώς και των δημοσιογράφων καθώς και την ασφάλεια των δημόσιων κτιρίων και των κτιρίων των ξένων διπλωματικών αποστολών", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βέλιοβιτς.

Ο ίδιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης "μια ομάδα συμμετεχόντων, με μαύρα μαντήλια και ξύλινα κλομπ απομακρύνθηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών με προφανή πρόθεση να προκαλέσουν συμπλοκή με την αστυνομία".

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συνολικά 46 άτομα (25 αστυνομικοί, 19 πολίτες και δύο δημοσιογράφοι) τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή