Συνεργασία Κώστα Καραμανλή με Δημήτρη Σιούφα

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 13:13
EUROKINISSI/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

A- A A+

Συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα είχε το πρωΐ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Ο κ. Σιούφας είπε ότι η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωσή του πρωθυπουργού για θέματα λειτουργίας της Βουλής και του Κοινοβουλευτικού έργου, καθώς και «για τον επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο αναθεωρημένος κανονισμός.»

Στη συνέχεια και με την ολοκλήρωση της εφαρμογής των νέων διατάξεων η Βουλή θα αναβαθμιστεί όπως και ο ρόλος των βουλευτών, είπε ο κ. Σιούφας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αυτοδυναμία των κομμάτων και την επιφυλακτικότητα των βουλευτών, ο κ. Σιούφας είπε πως «οι πολίτες, για ορισμένες πλευρές λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, εκφράζουν επιφυλάξεις και κάνουν κριτική. Γενικά αυτό που μπορώ να πω ως πρόεδρος της Βουλής είναι ότι την πορεία του κοινοβουλευτισμού, που αποτελεί την καρδιά της δημοκρατίας, οφείλουμε όλοι να την προσέχουμε και να την στηρίζουμε. Γιατί η δημοκρατική λειτουργία και η μεταπολίτευση όπως λειτούργησε είναι ο θεσμός που έδωσε τη σταθερότερη και καλύτερη περίοδο και ειρήνης και ανάπτυξης και ευημερίας, αλλά κυρίως πολιτικής σταθερότητας. Πολιτικής σταθερότητας η οποία προήρχετο και αυτή είναι η εκτίμησή μου και για το μέλλον μέσα από αυτοδύναμες και ισχυρές κυβερνήσεις».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή