«Αδιέξοδα» που μπορεί να οδηγήσουν σε «εξελίξεις» «βλέπει» ο Γ. Παπανδρέου

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια κοινωνική έκρηξη»
Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008 20:31
UPD:21:23
A- A A+

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια κοινωνική έκρηξη, με πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης και των πολιτικών της.

Αυτή είναι η εκτίμηση που διατυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε πως Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα κάνει καθετί για να διατηρηθεί στην εξουσία, πατώντας, όπως είπε, πάνω σε θεσμούς, αρχές και κανόνες.

Υποστηρίζοντας πως ενώ το ΠΑΣΟΚ εξέρχεται από μία κρίση, η ΝΔ εισέρχεται στη δική της βαθιά κρίση, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα πως αντί με το πώς θα βγει η κοινωνία από την κρίση, ασχολείται με τη δική της.

Αναφερόμενος τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας για τα περί συνεργασιών, τη χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας.

Από την πλευρά του ο κ. Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για οικονομική δυσπραγία, η οποία, όπως ανέφερε, δεν σχετίζεται με τη διεθνή οικονομική κρίση και απηύθυνε στην κυβέρνηση το ερώτημα τί ακριβώς κάνει σε συνθήκες κρίσης.

Παράλληλα, ανέφερε πως υπάρχει και κρίση θεσμών, όπως προκύπτει, όπως είπε, από το σκάνδαλο της Ζίμενς, την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, την κατάργηση της Επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος κ.λπ.

Η κυβέρνηση της, πρόσθεσε, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα, παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης της κρίσης η οποία εκφράζεται με την αμφισβήτηση από τα ίδια της τα στελέχη και πολύ περισσότερο από τους πολίτες.

Αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα σημείωσε ότι το κόμμα θα επιμείνει στα ζητήματα της καθημερινότητας (οικονομία και κοινωνική ατζέντα), ενώ θα συνεχίσει να εκπέμπει καθαρό πολιτικό λόγο και να αναδεικνύει τα ζητήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, κυρίως τα σκάνδαλα, όπως ανέφερε, και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα του πολίτη.

Πρόσθεσε ακόμη ότι από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να ξεδιπλώνει και να εξειδικεύει τις προτάσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή