Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

Που ξέσπασε στις 10 το βράδυ και πήρε αμέσως διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 07:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 10 το βράδυ στη Σαμοθράκη στην περιοχή τουο περιαστικού άλσους της Χώρας, η οποία πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο νησιά, απειλώντας στο χωριό Αλώνια και γειτονικό στρατόπεδο.

Αμέσως στο μέτωπο της φωτιάς έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχήματα ενώ εκκενώθηκε το χωριό Αλώνια. Λόγω της πυρκαγιάς σημειώθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στη Χώρα και στα Αλώνια, ενώ η φωτιά σχημάτισε μέτωπο το οποίο εκτεινόταν σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, κάτοικοι και τοπικές εθελοντικές οργανώσεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, όμως το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι έπνεαν στην περιοχή.

Ο Νομάρχης Έβρου κ. Νίκος Ζαμπουνίδης μετέβη στη Σαμοθράκη με το πλωτό λιμενικό σκάφος μαζί με τον Περιφερειάρχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστο Ρούφο και 15 δασοπυροσβέστες, ενώ στις 12 τα μεσάνυχτα αναχώρησε από τη Σαμοθράκη για την Αλεξανδρούπολη το επιβατηγό πλοίο «Νόνα Μαίρη» προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στο νησί επιπλέον πυροσβεστικά μέσα και μηχανήματα.

Το «Νόνα Μαίρη» απέπλευσε στις 03:30 από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη Σαμοθράκη, όπου έφθασε στις 6 το πρωΐ, μεταφέροντας 11 υδροφόρες, 12 οχήματα και άλλα πυροσβεστικά μέσα που διατέθηκαν από τη Νομαρχία Έβρου, τους δήμους Αλεξανδρούπολης και Τραϊανούπολης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης, την ΔΕΗ και την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Στη Σαμοθράκη μετέβησαν με το «Νόνα Μαίρη» ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Δημήτρης Σταμάτης και ο επιθεωρητής της Πυροσβεστικής Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Φαφούτης.

Παράλληλα, στο νησί μετέβη νωρίτερα και ελικόπτερο τύπου Super Puma με 10 πυροσβέστες, ενώ όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας κ. Σταμάτης, με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα άρχισαν να επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή