Σε ρωσική βοήθεια ελπίζει ο Κάρατζιτς

«Ηταν προετοιμασμένος για τη σύλληψή του»
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 13:34

A- A A+

Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς «ήταν προετοιμασμένος» για τη σύλληψή του και «υπολογίζει» στην υποστήριξη της ρωσικής διπλωματίας, δήλωσε ο αδελφός του Λούκα Κάρατζιτς, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

«Ηταν καλά προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο σύλληψής του και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά. Υπολογίζει στη βοήθεια της ρωσικής διπλωματίας. Ωστόσο, πίστευε ότι θα συλληφθεί αργότερα, σε έξι μήνες», πρόσθεσε.

«Εχει να πει πράγματα. Ο Ράντοβαν θα δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει αυτό το δικαστήριο και οι δικαστές δεν θα είναι ευχαριστημένοι, όταν θα το ακούσουν. Στη συνέχεια θα δηλώσει ότι είναι αθώος. Μετά θα πει ό,τι πιστεύει για τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς διαπραγματευτές», ανέφερε ο Λούκα Κάρατζιτς.

«Ενας φορητός υπολογιστής και περισσότερα από 50 CD που περιέχουν έγγραφα που είχε ετοιμάσει για την υπεράσπισή του στη Χάγη κατασχέθηκαν από τους ανθρώπους που τον συνέλαβαν. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντως με τη Ρωσία, η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς αποτελεί «αυστηρά εσωτερική υπόθεση» της Σερβίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι η δίκη του Κάρατζιτς πρέπει να είναι «αμερόληπτη» και επαναλαμβάνεται ότι πρέπει να τεθεί τέλος στη λειτουργία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που κατηγορείται από τη Μόσχα για μεροληψία.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή