Πύρινα μέτωπα σε Μαραθώνα, Λακωνία και Αίγινα

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 15:44
UPD:16:21

A- A A+

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα τρία πύρινα μέτωπα, σε Αττική, Λακωνία και Αίγινα.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στις Κεραίες του Μαραθώνα. Τη μάχη με τις φλόγες, που κατακαίνε χαμηλή βλάστηση, δίνουν 13 οχήματα με 40 πυροσβέστες, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή πνέει δυνατός αέρας, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η φωτιά φαίνεται πως είναι μεγάλη.

Η φωτιά είναι μεγάλη και δύσκολη, δήλωσε πριν από λίγο στον ρ/σ Flash o δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο οποίος επίσης ανέφερε πως το μέτωπο κατακαίει πευκόφυτη περιοχή. «Είναι ξεκάθαρο ότι είναι εμπρησμός» πρόσθεσε.

Μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11.30 σε δασική έκταση, μαίνεται και στην περιοχή Αριάννα στο Δήμο Ζάρακος της Λακωνίας.

Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Δασική περιοχή κατακαίει και φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Αιγινιώτισσα στο Μαραθώνα της Αίγινας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η εικόνα του μετώπου αυτήν την ώρα είναι καλύτερη.

Εν τω μεταξύ, σβήστηκε το μεσημέρι η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο πρωί στην Παλλήνη και, λόγω των ισχυρών ανέμων, πήρε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας κατοικημένη περιοχή. Από τις φλόγες κάηκε μία αποθήκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή