Απέρριψε ο Μιχ. Λιάπης τις αιτιάσεις για συμβάσεις φορέων ΥΠΠΟ - Siemens

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 17:22
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

A- A A+

Απέρριψε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις συμβάσεις φορέων που ελέγχονται από το υπουργείο με τη Siemens μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Υπογράμμισε μάλιστα τόνισε πως τα συμφέροντα του Δημοσίου στη σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Προώθησης Ελληνικού Πολιτισμού και της εταιρείας έχουν πλήρως εξασφαλιστεί.

Ο κ. Λιάπης επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας το για «πολιτική αναίδεια» και «υιοθέτηση συζητήσεων του καφενείου», σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου, αλλά και για «διεξαγωγή πολιτικών εκστρατειών, μέσω των προγραμματικών συμβάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες δέσμευσαν τον προϋπολογισμό του Υπουργείου σε βάθος δεκαετίας και εξακολουθούν να τον βαραίνουν με υποχρεώσεις 39,7 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Λιάπης έφυγε από την αίθουσα πριν τη λήξη της συνεδρίασης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαρίας Δαμανάκη, η οποία επίσης υποστήριξε πως ο κ.Λιάπης «επιβεβαίωσε όλα όσα του καταλογίζονται», ότι προέβη, δηλαδή, σε μεθοδεύσεις, για να μην κηρυχτεί έκπτωτη η Siemens και αποκλειστεί από τα δημόσια έργα επί τριετία.

Παράλληλα, απέρριψε τις αιτιάσεις του για τις προγραμματικές συμβάσεις επί ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή