Μαίνονται οι πυρκαγιές

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 17:36
UPD:18:02
A- A A+

Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι σε δύσβατη περιοχή στις Κεραίες του Μαραθώνα και πήρε διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληφορορίες από το πύρινο μέτωπο, η φωτιά πάει καλύτερα, ωστόσο ο άνεμος δυσχεραίνει το έργο των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται επί τόπου.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, πολλές υδροφόρες των δήμων και εθελοντές.

Τη βεβαιότητά του πως πρόκειται για εμπρησμό εξέφρασε ο δήμαρχος Μαραθώνα, ενώ και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσης κατήγγειλαν ότι την ώρα που ήταν σε εξέλιξη το κύριο μέτωπο εκδηλώθηκαν και άλλες πυρκαγιές στην ίδια περιοχή.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά και σε δύσβατη περιοχή της Ηλείας, στη Σίμιζα του Δήμου Τραγανού.

Μεγάλη πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 11.30 σε δασική έκταση, μαίνεται και στην περιοχή Αριάννα στο Δήμο Ζάρακος της Λακωνίας.

Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα αεροπλάνο και δύο ελικόπτερα.

Δασική περιοχή κατακαίει και φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12.30 το μεσημέρι στην περιοχή Αιγινιώτισσα στο Μαραθώνα της Αίγινας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής η εικόνα του μετώπου αυτήν την ώρα είναι καλύτερη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή