ΣΥΡΙΖΑ: Βολές στην κυβέρνηση για ΔΕΚΟ - εργατικό δυστύχημα

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 18:52
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για την τροπολογία για τα εργασιακά στις ΔΕΚΟ αλλά και για το εργατικό δυστύχημα με τους οκτώ νεκρούς στο Πέραμα εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα κατηγορεί την κυβέρνηση πως εντείνει τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με την τροπολογία χαρακτηρίζοντας τα νομοσχέδια πο ψηφίστηκαν αντισυνταγματικά και αντεργατικά, ενώ την επικρίνει και για την αντικατάσταση του κ. Γιάννη Μανώλη. Όπως αναφέρει η κυβέρνηση «έφτασε στο σημείο να αντικαθιστά όσους βουλευτές δείχνουν να διαφοροποιούνται από τις επιλογές της».

Σε ό,τι αφορά στο δυστύχημα στο Πέραμα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι πια η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, «αφού - με τις ευλογίες της κυβέρνησης - δεν τηρούνται ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας, ενώ η ένταση της δουλειάς είναι τέτοια που ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια».

Καταλήγοντας καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να αγωνιστούν για αξιοπρεπείς μισθούς, να μην περάσει η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στις ΔΕΚΟ, αλλά και για να μη γενικευθεί ο εργασιακός μεσαίωνας που τόσο επιθυμεί η κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή