Ιαπωνία: Σήμερα η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 07:38
A- A A+

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιασούο Φουκούντα θα ανακοινώσει σήμερα την σύνθεση της νέας του κυβέρνησης, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος(PLD-κυβερνητικό).

Ο Φακούντα έκανε γνωστές τις προθέσεις του κατά την διάρκεια μίας συνάντησης που είχε με τον Ακιχίρο Οτα, ηγέτη του Νέου Κομέϊτο, μικρού κόμματος που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό το PLD.

"O πρωθυπουργός είπε ότι θέλει να ανασχηματίσει την κυβέρνησή του σήμερα», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο Μπουνμέι Ιμπούκι, γενικός γραμματέας του PLD. "Ο Οτα απάντησε ότι κατανοεί", πρόσθεσε.

Μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή του Φακούντα, που τα ποσοστά προτίμησης προς το πρόσωπό του δεν ξεπερνούν στις δημοσκοπήσεις το 25%, αποσκοπεί στο να ενισχύσει την θέση του.

Ο νέος κυβερνητικός ανασχηματισμός που είναι πιθανόν να καλύψει ακόμη και τα μισά χαρτοφυλάκια, είναι απίθανο να τερματίσει τις εικασίες για πρόωρες εκλογές και μπορεί να μην ξεκαθαρίσει τις κατευθύνσεις της πολιτικής την ώρα που η παγκόσμια πιστωτική κρίση πλήττει την οικονομία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή