Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τις ΔΕΚΟ

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 15:11
UPD:18:01
A- A A+

Διγλωσσία και ανυπαρξία σαφών πολιτικών θέσεων σε πάρα πολλά ζητήματα καταλόγισε στο ΠΑΣΟΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κληθείς να σχολιάσει χθεσινές δηλώσεις της αρμόδιας πολιτικής εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενδεχόμενο κλείσιμο κάποιων ΔΕΚΟ.

Σημείωσε ακόμη πως η κυβέρνηση δήλωσε με σαφήνεια στο πρόγραμμά της και ότι χρειάζεται η εξυγίανση των δημοσίων επιχειρήσεων. «Διαπιστώνει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες και φωνές που συμφωνούν. Δεν εκφράζω την ενόχλησή μου για τις μεν, ούτε την ικανοποίησή μου για τις δε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος βάλλοντας και πάλι και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως «η σοβαρή πολιτική που ακολουθεί αυτή η κυβέρνηση για τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, είναι πολιτική μείωσης των ελλειμμάτων, πολιτική να μη χαθούν θέσεις εργασίας, πολιτική, η οποία πάνω απ' όλα δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για αυτά τα θέματα, που επί δεκαετίες λίμναζαν και δημιούργησαν τα προβλήματα».

Οι δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

«Όλοι γνωρίζουν ότι επί Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες απολαμβάνουν χειρότερες δημόσιες υπηρεσίες και υψηλότερες τιμές, ενώ ταυτόχρονα τα ελλείμματα και τα χρέη των δημοσίων επιχειρήσεων διογκώνονται» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Υποστηρίζει ακόμη πως «μάταια προσπαθεί ο κύριος Ρουσόπουλος να μεταθέσει αλλού τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την σημερινή κατάντια των ΔΕΚΟ».

Υπενθυμίζεται πως η κ. Κατσέλη στη χθεσινή της συνέντευξη είχε αναφέρει: «Αν μια επιχείρηση δεν χρειάζεται πλέον, θα μπορούσε να κλείσει και να κοιτάξει κανείς τι πρέπει να γίνει. Το θέμα δεν είναι ιδεολογικό. Το ζήτημα είναι μια δημόσια επιχείρηση είναι ένα εργαλείο ανάπτυξης. Αν αυτό το εργαλείο ανάπτυξης δεν είναι χρήσιμο θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή