Αδιάλλακτος και προκλητικός και πάλι ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 16:17
A- A A+

Aδιάλλακτος και προκλητικός εμφανίζεται για άλλη μία φορά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, σε συνέντευξή του στη σκοπιανή εφημερίδα «Ντνέβνικ».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Αντόνιο Μιλόσοσκι αναφέρει πως η χώρα του δεν μπορεί να αποδεχθεί επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας υπό οποιοδήποτε τίμημα. «Η εκκρεμότητα αυτή δεν είναι δευτερεύον θέμα για τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά πρωταρχικό. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στις αξίες μας και στην υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, τα οποία σχετίζονται με το συνταγματικό μας όνομα» προσθέτει.

Επαναλαμβάνοντας τα περί «"μακεδονικής" εθνικής ταυτότητας και γλώσσας»

σημειώνει: «Στις συνομιλίες που διεξάγονται, η "Μακεδονία" υπερασπίζεται το δικαίωμα του εθνικού και γλωσσικού αυτοπροσδιορισμού από την επιθετική προσέγγιση της Αθήνας. Είναι εμφανές ότι η Ελλάδα, ως τελικό στόχο έχει να θέσει σε κίνδυνο αυτά τα βασικά ανθρώπινα κα εθνικά δικαιώματα».

Απορρίπτοντας ισχυρισμούς ότι κάποιες από τις δηλώσεις του μπορεί να εκληφθούν ως ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, συμπληρώνει: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάμειξη στα εσωτερικά ζητήματα μίας χώρας, από την προσπάθεια μίας γειτονικής χώρας να αμφισβητήσει το δικαίωμα στο συνταγματικό μας όνομα και κατ΄ επέκταση να θέσει σε κίνδυνο την εθνική και γλωσσική μας ταυτότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή