Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο απέκτησε η Κύθνος

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 15:37
A- A A+

Το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Κύθνου εγκαινίασε σήμερα ο υπουργό Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 536.000 ευρώ και έκτασης 250 τετραγωνικών μέτρων.

Το Πολυδύναμο Ιατρείο περιλαμβάνει:

· 2 ιατρεία - εξεταστήρια για αντιμετώπιση περιστατικών Παθολογικού και Χειρουργικού χαρακτήρα,

· γραφεία ιατρών,

· δωμάτιο βραχείας νοσηλείας,

· παιδιατρικό και γυναικολογικό ιατρείο.

Στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Δρυοπίδας υπηρετεί ήδη ένας Ιατρός Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Ιατρός Υπόχρεος Υπηρεσίας Υπαίθρου (Αγροτικός) και μία Νοσηλεύτρια. Επίσης, στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένονται άλλοι δύο αγροτικοί ιατροί.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για ένα έργο μεγάλης σημασίας, όχι μόνο γιατί με την υλοποίησή του συμβάλλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση, την αναβάθμιση και την εξέλιξη του δικτύου Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στις Δυτικές Κυκλάδες, αλλά και γιατί αποτελεί κομβικό σημείο στον στρατηγικό σχεδιασμό για την αποκεντρωμένη ανάπτυξη των μονάδων παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είναι ήδη έτοιμα τα Περιφερειακά Ιατρεία ¶νδρου και Θηρασιάς, ενώ τον επόμενο χρόνο αναμένεται να παραδοθούν τα έργα επέκτασης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου, τα οποία θεμελιώθηκαν το περυσινό καλοκαίρι. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή νέων Νοσοκομείων στην Πάρο και τη Σαντορίνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή