Πεκίνο 2008: Ανακοινώσεις για την τελετή έναρξης

Πρεμιέρα σήμερα με ποδόσφαιρο
Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008 09:02
UPD:08/08/2008 12:54
A- A A+

Δύο ημέρες προτού ανοίξει η αυλαία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, οι διοργανωτές προέβησαν σε ανακοινώσεις για την Τελετή Εναρξης.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής για τις Τελετές Έναρξης και Λήξης, Ζανγκ Χεπίνγκ, η Τελετή Έναρξης θα αρχίσει στις 8 το βράδυ (15:00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής και θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, με τον Κινέζο Λιού Χουάν και τη Βρετανίδα Σάρα Μπράιτμαν να ερμηνεύουν το τραγούδι του μουσικού θέματος των Αγώνων.

Ο κ. Ζανγκ δήλωσε ακόμη ότι της Τελετής θα προηγηθεί μια παράσταση 75 λεπτών με λαϊκή και εθνική τέχνη από 28 ομάδες από ολόκληρη τη χώρα.

Το κεντρικό κομμάτι της τελετής, η καλλιτεχνική εμφάνιση, θα διαρκέσει μία ώρα και θα χωριστεί σε δύο μέρη. Το ένα θα υπογραμμίζει τον αρχαίο πολιτισμό της Κίνας και το άλλο θα τονίζει τη σύγχρονη εποχή της χώρας, ενώ στο τέλος θα έρθει το τραγούδι του μουσικού θέματος.

Το υπόλοιπο διάστημα της Τελετής, το οποίο θα έχει διάρκεια 2,5 ωρών, θα περιλαμβάνει διάφορα Ολυμπιακά τελετουργικά και παραδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης από τον Κινέζο Πρόεδρο, Χου Τζιντάο, της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και της παρέλασης των αθλητών.

Οι αντιπροσωπείες από τις 205 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές θα μπουν στο στάδιο σύμφωνα με τη σειρά των απλοποιημένων κινεζικών χαρακτήρων.

«Το πάθος θα φωτιστεί τη νύχτα της 8ης Αυγούστου, προσφέροντας μια εντυπωσιακή παράσταση στις χιλιάδες θεατών στο Εθνικό Στάδιο, καθώς και στους εκατοντάδες εκατομμυρίων εκτός αυτού», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ζανγκ.

Πρεμιέρα αύριο με ποδόσφαιρο

Η αγωνιστική πρεμιέρα των Ολυμπιακών του Πεκίνου θα γίνει σήμερα με την έναρξη του ποδοσφαιρικού τουρνουά γυναικών. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12.00: Αργεντινή - Καναδάς (Γ) (γκρουπ E)

12.00: Γερμανία - Βραζιλία (Γ) (γκρουπ ΣΤ)

12.00: Ιαπωνία - Νέα Ζηλανδία (Γ) (γκρουπ Ζ)

14.45: Βόρεια Κορέα - Νιγηρία (Γ) (γκρουπ ΣΤ)

14.45: Κίνα - Σουηδία (Γ) (γκρουπ E)

14.45: Νορβηγία - ΗΠΑ (Γ) (γκρουπ Ζ)

Αύριο αρχίζει και το τουρνουά ποδοσφαίρου των ανδρών. Φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι οι ομάδες της Βραζιλίας και της Αργεντινής, ενώ σε μία καλή παρουσία ευελπιστούν η Ολλανδία, η Ιταλία και η Σερβία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Α' Ομιλος

12:00 Αυστραλία-Σερβία

14:45 Ακτή Ελεφαντοστού-Αργεντινή

Β' Ομιλος

12:00 Ιαπωνία-ΗΠΑ

14:45 Ολλανδία-Νιγηρία

Γ' Ομιλος

12:00 Βραζιλία-Βέλγιο

14:45 Κίνα-Βέλγιο

Δ' Ομιλος

12:00 Ονδούρα-Ιταλία

14:45 Νότια Κορέα-Καμερούν

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις