Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008 20:21
A- A A+

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα των πυρκαγιών άσκησε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ διά του αρμόδιου πολιτικού εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Μαγκριώτη, ο οποίος επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος.

Ο κ. Μαγκριώτης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι δικαιολογημένα τα παράπονα των εκπροσώπων των φορέων του νησιού για τις αδυναμίες που, όπως υποστήριξε, επέδειξε η Πολιτεία στην έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και του περιορισμού των καταστροφών.

Σημείωσε ακόμη πως από την εμπειρία της περσινής τραγωδίας στην Δυτική Πελοπόννησο, καταδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση των καταστροφών στις πρώτες μέρες. Επίσης αμφισβήτησε την αξιοπιστία των εξαγγελιών του υπουργού Εσωτερικών για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών του νησιού και ζήτησε την άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες, καθώς την έναρξη κατασκευής των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων το συντομότερο δυνατό για να μην υπάρξουν μεγαλύτερες καταστροφές το φθινόπωρο.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη να υποστηριχθεί το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο των φορέων του νησιού για τις πυρόπληκτες περιοχές, αφού, όπως ανέφερε, οι κάτοικοι των περιοχών θα έχουν απώλειες εισοδήματος και τα επόμενα χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή