Στο Ολυμπιακό Χωριό η ελληνική ομάδα

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 13:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Με κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο αρχηγός της αποστολης, Ισίδωρος Κούβελος, αντάλλαξε αναμνηστικά με τη δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού, έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ο εθνικός ύμνος ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο χώρο υποδοχής του Ολυμπιακού Χωριού. Ακολούθησαν οι άλλες τέσσερις χώρες (Αμερικανική Σαμόα, Νησιά Κουκ, Αυστρία και Ταϊλάνδη), που εγκαταστάθηκαν επισήμως σήμερα.

Στην τελετή εισόδου της Ελλάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, παρόντες ήταν η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού μετά της συζύγου του, καθώς και μέλη της οικογένειας του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Στην τελετή παραβρέθηκαν σύσσωμη η εθνική ομάδα μπάσκετ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον βοηθό του, Λευτέρη Κακιούση και -μεταξυ άλλων- αθλητές από την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, την πυγμαχία, την κωπηλασία, το κάνοε-καγιάκ. Απουσίαζαν ο Βλάσης Μαρας και τα μέλη της εθνικής Αρσης Βαρών, που εκείνην την ώρα είχαν προπόνηση και όσοι δεν έχουν αφιχθεί ακόμα στο Πεκίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις