Eπίσημη διαμαρτυρία για το όνομα της ΠΓΔΜ στους Αγώνες

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008 11:30
UPD:12:14
A- A A+

Επίσημη διαμαρτυρία στη Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου υπέβαλε η χώρα μας για το θέμα του ονόματος με το οποίο αναφέρεται η ΠΓΔΜ στο επίσημο site των Αγώνων.

«Εγινε επίσημη διαμαρτυρία στον πρόεδρο της BOCOG (Οργανωτικής Επιτροπής) κ. Λιου Κι», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ( ΕΟΕ ) Μίνως Κυριακού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κυριακού προειδοποίησε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ( ΔΟΕ ) ότι οι διοργανωτές των Αγώνων σχεδιάζουν να επιτρέψουν στα Σκόπια να παρελάσουν κατά την τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, με το όνομα «Μακεδονία».

«Ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου και εγώ προσωπικά προειδοποιήσαμε σχετικά τη ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων του Πεκίνου και προτείναμε τρόπους ώστε αποφευχθεί η "παγίδα"», υπογράμμισε ο Μίνως Κυριακού.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων, στην επιλογή Εθνικής Ολυμπιακής Επιτορπής για την ΠΓΔΜ υπάρχει η ένδειξη MKD - FYR Macedonia, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στην επιλογή «Select Your Country/Region» εξακολουθεί να φιγουράρει το όνομα «Macedonia».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή