Μεντβέντεφ: Οι υπεύθυνοι για το θάνατο Ρώσων υπηκόων θα τιμωρηθούν

Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008 14:39
A- A A+

«Ο θάνατος Ρώσων πολιτών δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητος. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει», υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μετβέντεφ, μετά τις πληροφορίες για θύματα στη Ν. Οσετία από τους γεωργιανούς βομβαρδισμούς.

«Βάσει του Συντάγματος και της ομοσπονδιακής νομοθεσίας...είμαι υποχρεωμένος να προστατεύω τη ζωή και αξιοπρέπεια των Ρώσων πολιτών οπουδήποτε και εάν βρίσκονται», τόνισε ο κ. Μετβέντεφ, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία ήταν και θα παραμείνει εγγυήτρια της ασφάλειας του καυκάσιου λαού. Σημειώνεται ότι περίπου το 90% των κατοίκων της Νότιας Οσετίας είναι κάτοχοι ρωσικών διαβατηρίων.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα, απηύθυναν νέα έκκληση για άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων στη Νότια Οσετία, εκφράζοντας μεγάλη ανησυχία για τη δραματική εξέλιξη της κατάστασης.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσε ότι ο ειδικός απεσταλμένος Χάικι Ταλβίτιε φθάνει σήμερα κιόλας στη Γεωργία, σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στη Νότια Οσετία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή