Ζακ Ρογκ: «Σήμερα το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, μπράβο Πεκίνο»

Μήνυμα στους αθλητές κατά του ντόπινγκ από τον πρόεδρο της ΔΟΕ
Παρασκευή, 08 Αυγούστου 2008 19:30
A- A A+

«Σήμερα το όνειρο γίνεται πραγματικότητα, μπράβο Πεκίνο» ανέφερε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζαγκ Ρογκ, ξεκινώντας την ομιλία του κατά τη φαντασμαγορική τελετή έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Απευθυνόμενος στους αθλητές, ο κ. Ρογκ έστειλε μήνυμα κατά του ντόπινγκ:

«Αγαπητοί αθλητές: Απορρίψτε το ντόπινγκ, θυμηθείτε ότι αποτελείτε παράδειγμα για τους νέους όλου του κόσμου, κάντε μας υπερήφανους με τα κατορθώματά σας».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ έκανε αναφορά στα θύματα του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού στην κινεζική επαρχία Σιτσουάν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «σε αυτές τις τραγικές στιγμές συγκινηθήκαμε από το κουράγιο και το θάρρος των Κινέζεων».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή αλλά και τους εθελοντές για τις προσπάθειές τους.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής (BOCOG) Λιου Τσι σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αποψε η ολυμπιακή φλόγα από την Ολυμπία θα λάμψει εδώ. Σ΄αυτήν τη συναρπαστική στιγμή θα ήθελα να καλωσορίσω θερμά τους αθλητές, τους προπονητές και τους επισήμους». Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη ΔΟΕ και στις διεθνείς ομοσπονδίες για τη συνεισφορά τους στην προετοιμασία των Αγώνων.

«Για την Κίνα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο ενός αιώνα, που γίνεται πραγματικότητα. Ειλικρινά πιστεύουμε ότι η φιλοξενία μας θα σας αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις» κατέληξε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Τζιντάο κήρυξε την έναρξη των Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις