Κίνα: Απομακρύνθηκε από αγώνα ιππασίας στο Χονγκ Κονγκ μια φοιτήτρια που ξεδίπλωσε σημαία του Θιβέτ

Σάββατο, 09 Αυγούστου 2008 13:26
A- A A+

Φοιτήτρια που προέβη σε μια ενέργεια με την οποία τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ απομακρύνθηκε σήμερα Σάββατο από το χώρο όπου λάμβανε χώρα προκριματικός ιππασίας στο Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Η Κριστίνα Τσαν απομακρύνθηκε από αστυνομικούς όταν ξεδίπλωσε μια σημαία του Θιβέτ, κάτι που απαγορεύεται από τους κανονισμούς, όπως και τα πολιτικά συνθήματα και οι διαφημίσεις εμπορικών προϊόντων, σύμφωνα με τις αρχές.

Η Τσαν καθόταν στη μπροστινή σειρά του προκριματικού που άρχισε στις 6:30 τοπική ώρα στην περιοχή Σα Τιν του Χονγκ Κονγκ. Αρχικά ξεδίπλωσε μια σημαία του Καναδά, όμως η αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας επενέβησαν όταν ξεδίπλωσε μια σημαία του Θιβέτ. Απομακρύνθηκε από το χώρο όταν αρνήθηκε να αποχωρήσει.

"Ενοχλούσε τους άλλους θεατές που βρίσκονταν γύρω τους, κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής των ιππικών αγώνων Μαρκ Πίνκστοουν.

Νωρίτερα, ζητήθηκε από έναν άνδρα που προσερχόταν για να παρακολουθήσει τον αγώνα να βγάλει την μπλούζα του, στην οποία αναγράφονταν τα συνθήματα "δημοκρατία" και "ανθρώπινα δικαιώματα".

Τον Μάιο, η Τσαν είχε συλληφθεί από την αστυνομία σε διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Θιβέτ στην διάρκεια της λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής φλόγας στο Χονγκ Κονγκ. Αφέθηκε ελεύθερη αργότερα χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες. Οι αρχές είχαν υποστηρίξει πως συνελήφθη για την "προστασία" της από διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία υπέρ της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή