Κίνα: Την λύπη της για τις εξελίξεις στην Νότια Οσετία εξέφρασε η BOCOG

Στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 15 και τραυματίστηκαν 70 στρατιώτες της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης
Σάββατο, 09 Αυγούστου 2008 13:29
A- A A+

Η Επιτροπή Οργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων (BOCOG) εξέφρασε σήμερα την λύπη της για τις εχθροπραξίες μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας και τόνισε ότι οι διενέξεις δεν είναι συμβατές με τις Ολυμπιακές αξίες και την Ολυμπιακή εκεχειρία.

"Είμαστε όλοι πολύ λυπημένοι για ότι συμβαίνει.Πιστεύουμε ότι όλα τα θέματα μπορούν να επιλυθούν με διάλογο",ανέφερε ο Ουάνγκ Ουέι, εκπρόσωπος της BOCOG κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής(ΔΟΕ) Γκισέλ Ντέϊβις δήλωσε ότι "η διένεξη δεν είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε,είναι αντίθετο με τα Ολυμπιακά ιδεώδη".

Οι συγκρούσεις στην Νότια Οσετία ξέσπασαν ταυτόχρονα με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο με την παρουσία αθλητών από την Γεωργία και την Ρωσία και με την παρουσία του ρώσου πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων στο στάδιο.

Οπως είπε η Ντέϊβις, η διένεξη και θέματα πολιτικής,γενικά, δεν συζητήθηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση του Πούτιν με τον πρόεδρο της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ.

Στο μεταξύ,ένας εκπρόσωπος των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ότι 15 στρατιώτες της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης σκοτώθηκαν στο Τσκινβάλι, την πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, από την έναρξη της επίθεσης των γεωργιανών δυνάμεων το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή,ενώ ένας δεύτερος ανέφερε ότι οι τραυματίες ρώσοι στρατιώτες ανέρχονται σε 70.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή