Τζούντο: Στα ρεπεσάζ των -60 κιλών ο Αλεξανίδης

Σάββατο, 09 Αυγούστου 2008 14:18
UPD:14:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

A- A A+

Μπορεί να βγήκε εκτός διεκδίκησης χρυσού μεταλλίου, εξαιτίας ενός Shido στη φάση των "16", ωστόσο ο Λαυρέντης Αλεξανίδης απέκτησε δικαίωμα για "δεύτερη ευκαιρία" στο Ολυμπιακό τουρνουά του Πεκίνου. Ο Ολλανδός Ρούμπενς Χουκ, επικράτησε στον τελικό του α` προκριματικού γκρουπ με Yuko του Ξαβιέ Αντόνιο Γκουέντες Σάντσεζ από τη Βενεζουέλα, με αποτέλεσμα να «παρασύρει» τον Έλληνα τζουντόκα στη διαδικασία των ρεπεσάζ, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο των -60 κιλών.

Ο Αλεξανίδης, στη φάση των "16" γνώρισε την ήττα από τον Ολλανδό παγκόσμιο πρωταθλητή του 2007, με Shido που δέχθηκε 2.10 πριν την ολοκλήρωση του πενταλέπτου, ενώ νωρίτερα από την αναμέτρηση αυτή, είχε επικρατήσει με Ippon (σε ενάμιση λεπτό), του Αυστραλού Μάθιου Ντ` Αγκουίνο.

"Ο Χουκς έκανε το παιχνίδι που ξέρει καλά. Δηλαδή μόνιμη άμυνα. Ίσως θα έπρεπε να είχε δεχθεί εκείνος το Shido, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο Λαυρέντης (Αλεξανίδης) έπαιξε καλά. Ελπίζω τώρα που πήρε τη δεύτερη ευκαιρία, να αποδείξει πως την άξιζε", είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Νίκος Ηλιάδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις