Κακή πρεμιέρα για την Εθνική Πόλο

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008 10:53
UPD:12:26
A- A A+

Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των ανδρών στην πρεμιέρα της στους 29ους Ολυμπιακούς του Πεκίνο, αφού μετά από κακή εμφάνιση, γνώρισε την ήττα με 12-8 από την Αυστραλία, σε ματς για τον πρώτο όμιλο.

Η Εθνική Πόλο δεν έπιασε σε κανένα σημείο του ματς υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ είχε σοβαρά προβλήματα στο παιχνίδι της με παίκτη παραπάνω και γενικότερα στην επίθεση.

To 2-0 υπέρ της εθνικής μας (Ντόσκας, Κοκκινάκης) στο πρώτο δίλεπτο του αγώνα έμοιαζε καλός οιωνός. Δεν ήταν, όμως, παρά το δείγμα γραφής της αμυντικής... ανυπαρξίας και των δύο ομάδων, στο πρώτο μισό του αγώνα.

Το προβάδισμα αυτό γρήγορα εξανεμίστηκε, με την Αυστραλία, ωστόσο, να είναι αυτή που ακολουθούσε στο σκορ. Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με 5-5, αλλά στο δεύτερο οι Αυστραλοί ήταν αυτοί που βελτίωσαν σαφώς την εικονα τους. Προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο τέλος της περιόδου (9-8 με γκολ του ΜακΓκρέγκορ), αλλά νωρίτερα ο Νίκος Δεληγιάννης είχε κρατήσει σε 3-4 περιπτώσεις «όρθια» την εθνική.

Το ολικό «μπλακ άουτ» για τους παίκτες του Σάντρο Καμπάνια ήλθε στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν δεν κατάφεραν να σκοράρουν και οι Αυστραλοί με δύο γκολ (το ένα του Φιλιόλι, πέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος) πήραν προβάδισμα νίκης 11-8.

Από εκεί και πέρα, τα «καγκουρό» είχαν τον πρώτο λόγο. Θα μπορούσαν να τον... χάσουν, αν ο Κοκκινάκης ευστοχούσε σε τετ-α-τετ πέντε λεπτά πριν το τέλος. Δεν το έκανε, όμως, κι έτσι η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της ομάδας του Τζον Φοξ, καθώς η αντιπαλός της έμεινε χωρίς γκολ στα τελευταία 18 λεπτά του αγώνα, από τότε δηλαδή που η Ελλάδα προηγήθηκε 8-7!

Η συνέχεια για την Εθνική μας στο ολυμπιακό τουρνουά την Τρίτη με αντίπαλο την ανίκητη Ουγγαρία, η οποία σήμερα, στο ντέρμπι της ημέρας, ήρθε ισόπαλη 10-10 με το Μαυροβούνιο.

Στο άλλο ματς του Ομίλου, η Ισπανία δεν συνάντησε δυσκολίες επικρατώντας άνετα 16-6 του Καναδά.

Τα οκτάλεπτα του αγώνα της Εθνικής μας: 5-5, 4-3, 2-0, 1-0

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ (Τζον Φοξ): Στάντον, Κάμπελ (1), Φράνκλιν, Φιλιόλι (4), Μέιτλαντ, Νίσαμ (1), ΜακΓκρέγκορ (3), Γουντς (1), Μέιτλαντ, Μάρτιν (1), Γουάλαν (1), Χάουντεν, Μπίντσγουερθ.

ΕΛΛΑΔΑ (Σάντρο Καμπάνια): Δεληγιάννης, Μάζης (1), Κοκκινάκης (1), Θωμάκος (1), Χρ. Αφρουδάκης (1), Ντόσκας (3), Γ. Αφρουδάκης, Μιτελούδης, Βλοντάκης, Μυλωνάκης (1), Σχίζας, Θεοδωρόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις