Κίνα: 5 νεκροί και 3 τραυματίες σε επιθέσεις νωρίς την Κυριακή σε απομακρυσμένη επαρχία όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι Oυιγούροι

Κυριακή, 10 Αυγούστου 2008 12:09
A- A A+

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν την Κυριακή με στόχο ένα αστυνομικό τμήμα και εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με κρατικά κινεζικά ΜΜΕ, που μετέδωσαν ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε δράστες σκοτώθηκαν.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιτιθέμενοι εκτόξευσαν αυτοσχέδιες βόμβες εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος και γραφείων εταιριών στην πόλη Κούκα, στην κατά πλειοψηφία μουσουλμανική κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ.

"Δύο αστυνομικοί κι ένας φρουρός τραυματίστηκαν και δύο οχήματα της αστυνομίας καταστράφηκαν", ανέφερε το κρατικό κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο της τοπικής δύναμης της αστυνομίας. "Αστυνομικοί σκότωσαν πέντε από τους επιτιθέμενους επιτόπου", κατά την ίδια πηγή.

Αν και η αστυνομία δεν επέρριψε την ευθύνη των επιθέσεων σε κάποια οργάνωση, το Πεκίνο είχε υπογραμμίσει τις απειλές εκ μέρους ουιγούρων μουσουλμάνων "εξτρεμιστών" ότι θα επιχειρούσαν να διαταράξουν την διεξαγωγή των αγώνων, ενώ την περασμένη εβδομάδα, σε επίθεση είχαν βρει το θάνατο 16 αστυνομικοί.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και το στρατό. Σύμφωνα με το Νέα Κίνα, μετά τις εκρήξεις ακολούθησαν πυροβολισμοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή