Σαακασβίλι: Μην εγκαταλείψετε τη Γεωργία

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008 09:27
UPD:10:00
REUTERS /DAVID KHIZANISHVILI

A- A A+

Ο πρόεδρος της Γεωργίας, Μιχαήλ Σακασβίλι, προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες να μην εγκαταλείψουν την Γεωργία γιατί -όπως σημείωσε- μία τέτοια στάση θα αποδυναμώσει την δημοκρατία σε όλο το πρώην σοβιετικό μπλοκ.

«Αν πέσει η Γεωργία, αυτό θα σημάνει και την πτώση της Δύσης στο σύνολο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και παραπέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Γεωργίας σε συνέντευξή του στην ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal.

«Οι ηγέτες των γειτονικών χωρών -της Ουκρανίας και των άλλων χωρών του Καυκάσου και της κεντρικής Ασίας- θα πρέπει να κρίνουν αν το τίμημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας έχει πολύ σημαντικές επιπτώσεις», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την γεωργιανή κυβέρνηση, η Μόσχα έχει στείλει ενισχύσεις 6.000 αντρών στη Νότια Οσετία και 4.000 ρώσοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην Αμπχαζία.

«Είναι σαφές πως η σημερινή ρωσική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει μια μορφή νεοαποικιακού ελέγχου στο σύνολο των περιοχών που κάποτε κυβερνούσε η Μόσχα», υπογράμμισε ο Γεωργιανός πρόεδρος και κατέληξε:

«Είναι δυνατόν η Ρωσία αυτή που επιτίθεται στις γειτονικές της χώρες να θεωρείται εταίρος της Ευρώπης;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή