Μπιτς Βόλεϊ: Πρώτη νίκη για τις Τσαρτσιάνη / Κουτρουμανίδου

Με εξαιρετική εμφάνιση
Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008 09:11
UPD:15:59
EPA/GEORGIOS KEFALAS

A- A A+

Πρώτη νίκη για τα ελληνικά χρώματα στο μπιτς βόλεϊ. Για τον Δ' όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ Γυναικών, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής ημέρας, το δίδυμο των Τσαρτσιάνη/Κουτρουμανίδου ήταν αποφασισμένο για τη νίκη και επικράτησε με 2-0 των Αυγουστίδη/Νελ από τη Νότια Αφρική.

Τα σετ: 21-12 και 21-8. Με το σκορ αυτό οι Ελληνίδες είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στην 16αδα αφού ήδη έχουν πάρει και ένα σετ από τον πρώτο αγώνα με τις Κινέζες Χου/Ζιανγκ Χι.

Oι δύο Ελληνίδες ξεκίνησαν αγχωμένα, ωστόσο κατάφεραν γρήγορα να βρουν ρυθμό και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντίπαλούς τους, χάρη στο εξαιρετικό μπλοκ. Έτσι κατάφεραν να κερδίσουν το πρώτο σετ 21-12, με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Τσιαρτσιάνη.

Η Τσιαρτσιάνη συνέχισε τα εξαιρετικά της μπλοκ και στο δεύτερο σετ (7 στα 7) και με εκπληκτική επίθεση έκανε το 11-7 για την ελληνική ομάδα, με την Κουτρουμανίδου να αναλαμβάνει στη συνέχεια και να κάνει το 14-17. Τελικά η ελληνική ομάδα έφθασε στην εύκολη επικράτηση με 21-8.

Στον τελευταίο αγώνα του ομίλου τους (αύριο), Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη θα αντιμετωπίσουν τις γερμανίδες Γκόλερ / Λούτβινγκ, οι οποίες βρίσκονται στο νούμερο 9 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Αξιοσημείωτο ότι και το δίδυμο από τη Νότια Αφρική είχε ελληνικό χρώμα! Μιλάμε για την Τζούντιθ Ντάιστερ-Αυγουστίδη, η οποία κατάγεται από την Κολονία της Γερμανίας και κατοικεί μόνιμα στο Κέιπ Τάουν. Η 33χρονη (γεννηθείσα στις 10 Απριλίου 1975) βολεϊμπολίστρια, η οποία λαμβάνει μέρος στο τουρνουά μαζί με την Νελ, είναι παντρεμένη με τον Κέισι Αυγουστίδη, επίσης παίκτη του μπιτς βόλεϊ, με τον οποίο νυμφεύθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Ελλάδα.

Tα αποτελέσματα:

Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη-Αυγουστίδη/Νελ 2-0 (21-12, 21-8)

Ξούε/Ζανγκ Ξι-Γκόλερ/Λούντβιγκ 2-0 (21-14, 21-18)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις