Κ. Κρεάνγκα: «Δύσκολη κλήρωση, αλλά είμαι σε καλή φόρμα»

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008 14:44
A- A A+

Στις δυσκολίες της κλήρωσης για το απλό των ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά πινγκ πονγκ, αναφέρθηκε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Ο χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2003 επισήμανε ωστόσο ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και θα προσπαθήσει να "κλέψει" το αβαντάζ κάποιου εκ των φαβορί της διοργάνωσης.

«Τα τελευταία δύο χρόνια δεν κατάφερα να βελτιώσω τη θέση μου στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα να βρίσκομαι στο Νο18. Αυτό σίγουρα δεν μου έδωσε μία καλή κλήρωση και μία καλή αρχή. Από την άλλη, βέβαια, είμαι σε πολύ καλή φόρμα και διαθέτω την εμπειρία από τόσο μεγάλες διοργανώσεις. Πιστεύω ότι μπορώ να βγάλω κάποιο φαβορί έξω και να συνεχίσω εγώ την πορεία του», είπε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αβαντάζ που προσφέρει στους συμμετέχοντες το εκπληκτικό κλειστό γυμναστήριο που φιλοξενεί το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

«Είναι η ωραιότερη εγκατάσταση που έχω δει. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, από τη στιγμή που η κυρίαρχη δύναμη του αθλήματος είναι η Κίνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τελειότητας του γυμναστηρίου, το θέμα του εξαερισμού, που βοηθάει το μπαλάκι κατά τη διάρκεια του αγώνα, να έχει την τροχιά και την ταχύτητα που θέλει να δώσει ο παίκτης. Αντίθετα, στην Αθήνα, υπήρχε πρόβλημα, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ο εξαερισμός υποχρέωνε το μπαλάκι να μένει στον αέρα για κάποια εκατοστά του δευτερολέπτου, κάτι που δυσκόλευε το παιχνίδι όλων μας».

Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αναφέρθηκε και στη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους Κινέζους αθλητές και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, διευκρινίζοντας πάντως ότι «σε περίπτωση που το σύστημα των αγώνων ήταν διαφορετικό, τότε σίγουρα και όλοι οι υπόλοιποι θα είχαν τύχη. Θα μπορούσαν οι αθλητές, ειδικά αυτοί της Ευρώπης, να κοντράρουν "στα ίσα" τους Ασιάτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις