Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 09:30
A- A A+

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Θηλιά ανεξέλεγκτων χρήσεων για 50.000 επιχειρήσεις. Στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού οι υποθέσεις που παραγράφονται".

Η «Ν» τονίζει ότι "οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν "κλείσει" τις χρήσεις 2000, 2001 και 2002, οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του τρέχοντος έτους, μπαίνουν στο "στόχαστρο" του ελεγκτικού μηχανισμού".

ΕΞΠΡΕΣ: " Σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ για εξοικονόμηση 375 εκατ. Αύξηση τιμολογίων και εθελούσια έξοδο 3.000 εργαζομένων προβλέπει το τριετές πρόγραμμα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "τριετές πρόγραμμα εξυγίανσης του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, με βασικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού ελλείμματος κατά 375 εκατ. ευρώ έως το 2010, δημοσιοποίησε χθες ο υπουργός Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Φόρος 10% στα μερίσματα. Αυξάνεται η φορολογία στους τόκους καταθέσεων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έκτακτα φορολογικά μέτρα σχεδιάζει να επιβάλει από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κατάρρευση. Το φορολογικό πακέτο είναι σχεδόν έτοιμο και περιλαμβάνει αυξήσεις φόρων σε τόκους καταθέσεων, τσιγάρα, ποτά , τέλη κυκλοφορίας, ακίνητα, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και φορολόγηση των μερισμάτων και των stock options".

ΚΕΡΔΟΣ: "Μικρότερος ΟΣΕ με κομμάτια σε ιδιώτες. Σε τέσσερις άξονες το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του Οργανισμού".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για την κατασκευή, τη λειτουργία και τη συντήρηση υποδομών και με εθελουσία έξοδο 2.000-3.000 εργαζομένων σε διάστημα 2 έως 3 ετών εκτιμά η κυβέρνηση ότι θα επέλθει η διάσωση του ΟΣΕ."

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή