Ελληνορωμαϊκή πάλη: Δύσκολοι αντίπαλοι για Παπαδόπουλο και Τουνουσίδη

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 11:43
UPD:12:54
A- A A+

Δύσκολους αντιπάλους έβγαλε η κλήρωση για τους δύο εκπροσώπους μας στο Ολυμπιακό τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης. Ο Θεόδωρος Τουνουσίδης, στα 96 κιλά, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τον «ασημένιο» Ολυμπιονίκη της Αθήνας, τον Γεωργιανό Ραμάζ Νοζάντζε, ενώ ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, στα 120 κιλά, θα παλέψει με τον Κινέζο πρωταθλητή Ασίας του 2007, Ντελί Λιού.

«Ήταν μία δύσκολη κλήρωση. Ειδικά για τον Τουνουσίδη, τα δύσκολα ξεκινούν από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Ευελπιστούμε ότι ο Γεωργιανός δεν θα κολλήσει στη συνέχεια, ώστε να του δώσει την ευκαιρία να κατέβει στα ρεπεσάζ για να διεκδικήσει εκεί θέση στην πρώτη πεντάδα», δήλωσε η προπονήτρια του Παλαιστικού Ομίλου Πρωταθλητών Χαλκίδας, στον οποίο ανήκουν και οι δύο παλαιστές, Λία Νικολάου.

«Όσον αφορά στον Παπαδόπουλο, αρχικά αντιμετωπίζει τον Κινέζο, όμως ακόμη και να προκριθεί έχει να αντιμετωπίσει κάποια από τα μεγαθήρια της κατηγορίας. Γεγονός πάντως είναι ότι και οι δύο παλαιστές προετοιμάστηκαν όσο το δυνατόν καλύτερα. Θέλω να κάνουν την προσπάθειά τους, να δώσω τον καλύτερο εαυτό τους και ότι ήθελε προκύψει», πρόσθεσε.

Ο Λιου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 στο Μπακού ήταν 17ος, ενώ την ίδια χρονιά αναδείχθηκε πρωταθλητής Ασίας. Το 2005, στο πρωτάθλημα Ασίας ήταν δεύτερος.

Ο Νοζάντζε ήταν δεύτερος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007, τρίτος στο παγκόσμιο του 2003, πρωταθλητής Ευρώπης του 2007 και τρίτος στο πρωτάθλημα Ευρώπης του 2008, και αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές διακρίσεις που διαθέτει στο παλμαρέ του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις