Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην Τιφλίδα

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 12:33
UPD:14:56
A- A A+

Ανθρωπιστική βοήθεια αποστέλλει η χώρας μας στη Γεωργία. Η αποστολή με την ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί σήμερα στις 13:00 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με στρατιωτικό αεροσκάφος και προορισμό την Τιφλίδα.

Όπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες της Γεωργίας λόγω των πολεμικών συρράξεων στην περιοχή, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, προβαίνει στην αποστολή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, σκηνών και κλινοσκεπασμάτων.

Την αποστολή θα συνοδεύσει επιχειρησιακό στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας με σκοπό τη συνδρομή στους πρόσφυγες, καθώς και την περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασης, δευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Επίσης, η χώρα μας προέβη στη χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 100.000 € μέσω της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, προς ανακούφιση προσφύγων οι οποίοι κινήθηκαν από τη Ν. Οσσετία προς το Βορρά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή