Υπόθεση Ζαμίτ - Στον εισαγγελέα Σύρου ο λιμενικός

Ήταν παρών στο φονικό ξυλοδαρμό, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 13:00
UPD:13:15
A- A A+

Στον εισαγγελέα Σύρου κατέθεσε σήμερα λιμενικός που όπως προκύπτει, ήταν αυτόπτης μάρτυρας του μοιραίου ξυλοδαρμού του 20χρονου Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ στη Μύκονο.

Ο λιμενικός που φέρεται να εμπλέκεται στο επεισόδιο (σύμφωνα με πληροφορίες ήταν παρών αλλά δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει ο ξυλοδαρμός) τέθηκε, με καθυστέρηση αρκετών ημερών, σε διαθεσιμότητα από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, παρ’ όλο που η παρουσία του στο σημείο του επεισοδίου ήταν γνωστή στην Αστυνομία από την πρώτη στιγμή.

κάλεσε πάλι την ερχόμενη Δευτέρα για συμπληρωματική κατάθεση.

Μέχρι στιγμής, έχει αποδειχθεί η φιλική σχέση του λιμενικού με έναν από τους δράστες, η παρουσία του στο σημείο του φονικού και το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του για το συμβάν, ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι στο σημείο βρέθηκε μετά το τέλος του επεισοδίου.

«Στο χώρο της επίθεσης έφτασε ύστερα από λίγο ένας άντρας, ο οποίος μάθαμε στη συνέχεια πως ήταν λιμενικός. Φορούσε μαύρα γυαλιά, κοιτούσε απαθής, σχεδόν ειρωνικά τον ξυλοδαρμό. Δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε καν όταν είδε τον Ζαμίτ γεμάτο αίματα και εμείς του ζητούσαμε βοήθεια», είχε πει στην κατάθεσή του ο ξάδελφος του θύματος, Κάμερον Ταμπόνε.

Την παρουσία του λιμενικού στο επεισόδιο επιβεβαίωσε και ένας εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση, εμφανίζοντάς τον μάλιστα ως βασικό μάρτυρα υπεράσπισης για να αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

«Περνούσα τυχαία από το σημείο όπου έγινε το περιστατικό και σταμάτησα το αυτοκίνητό μου για να δω τι συμβαίνει. Μέσα υπήρχε άλλο ένα άτομο, το οποίο δεν βγήκε ποτέ από το αυτοκίνητο», υποστηρίζει στην κατάθεσή του κατηγορούμενος, κατονομάζοντας τον λιμενικό.

Όπως προέκυψε από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενήργησε κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, ο εν λόγω λιμενικός είχε αποσπαστεί στη Μύκονο από τον Λιμενικό Σταθμό Βόλου για τους καλοκαιρινούς μήνες και την ημέρα του θανάσιμου ξυλοδαρμού του Ζαμίτ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Χθες στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας έγινε η κηδεία του άτυχου 20χρονου. Στην κηδεία παρέστη ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Σίδνεϊ κ. Οικονομίδης, εκπροσωπώντας τον Έλληνα πρέσβη κ. Γεώργιο Ζώη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή