Επιμένει στη θέση του ο Αρ. Παυλίδης παρά τα δημοσιεύματα

Αιχμές κατά του Αν. Καραμάριου
Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 14:24
UPD:14:33
A- A A+

«Επαναλαμβάνω για μία ακόμη φορά ότι προσέφυγα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αμέσως μόλις διαπίστωσα την απειλητική και εκβιαστική κίνηση Μανούση», τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τέως υπουργός, Αριστοτέλης Παυλίδης, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο κ. Παυλίδης προσέφυγε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έξι μήνες αφότου είχε ενημερωθεί για τις καταγγελίες του εφοπλιστή Φ. Μανούση ο βουλευτής της ΝΔ Αν. Καραμάριος. Σημειώνεται επίσης, πως η επικοινωνία Καραμάριου - Μανούση είχε γνωστοποιηθεί στον στον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη κατά του κ. Παν. Ζαχαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παυλίδη στο υπουργείο Αιγαίου.

O βουλευτής Δωδεκανήσου, Αριστοτέλης Παυλίδης.

Ετσι, από το φάκελο της υπόθεσης προκύπτει ότι η επικοινωνία Καραμάριου- Μανούση έγινε τον Νοέμβριο του 2006, ενώ ο κ. Παυλίδης στράφηκε κατά του κ. Μανούση τον Απρίλιο του 2007, με επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Έχω, όμως, να παρατηρήσω ότι φαίνεται τουλάχιστον περίεργο, επιχειρηματίας -κατά δήλωσή του- να διαπιστώνει ότι επί μήνες αδικείται, καταδιώκεται, πλήττονται τα συμφέροντά του και αντί να προσφύγει στον Εισαγγελέα, να αναζητεί πολιτικά γραφεία για να πει τον πόνο του», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός και προσθέτει αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του κ. Καραμάριου:

«Παράλληλα, είναι επίσης περίεργο να πληροφορείται θεσμικός παράγοντας, από πρώτο μάλιστα χέρι τα παραπάνω και να τα κρατά μυστικό επτασφράγιστο».

«Επιμένω, πάντως, ότι το λόγο έχει μόνο η Δικαιοσύνη που θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα, και ασφαλώς θα αποκαλύψει όσους εμφανώς ή αφανώς όψιμα ενδιαφέρθηκαν για την υπόθεση», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Παυλίδης.

Δήλωση Καραμάριου

«Οποιες πληροφορίες μου δόθηκαν ή περιήλθαν σε μένα, υπό την ιδιότητα του Βουλευτή και Προέδρου της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου, δεν είχα καμιά υποχρέωση να τις δημοσιοποιήσω ή να καταθέσω οπουδήποτε και αυτό έκτοτε έπραξα», δηλώσε από την πλευρά του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Τάσος Καραμάριος.

«Στην Επιτροπή μου, ουδέποτε κατετέθη από μέρους του κ. Μανούση αίτηση ή οτιδήποτε άλλο για διερεύνηση, προκειμένου να επιληφθεί και η Επιτροπή βάσει του Κανονισμού της Βουλής. Συνεπώς, για όσους γνωρίζουν τα πράγματα και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής, καλό είναι να βρίσκονται μέσα στην πραγματικότητα και όχι στη σφαίρα της φαντασίας, των εικασιών και της σκοπιμότητας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάριος και κατέληξε:

«Η Δικαιοσύνη στην οποία και του είπα να αποτανθεί, έχει ήδη επιληφθεί του όλου θέματος και ασφαλώς θα βρει την αλήθεια για όλους και για όλα. Αυτά προς ενημέρωση των τοπικών μας και άλλων ΜΜΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή