Πρόκριση στις «16» παρά την ήττα για Κουτρουμανίδου / Τσιαρτσιάνη

Θα αντιμετωπίσουν τις Κουκ και Μπάρνετ από την Αυστραλία
Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008 09:50
UPD:11:46
REUTERS /CARLOS BARRIA

A- A A+

Την πρόκριση στη φάση των «16» του ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ εξασφάλισαν η Θάλεια Κουτρουμανίδου και η Μαρία Τσιαρτσιάνη, παρά την ήττα με 2-0 σετ (24-22, 21-12) από τις Γερμανίδες Γκόλερ/Λούντβιγκ.

Το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να πάρει την πρόκριση καθώς ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των έξι ομίλων.

Δηλώσεις Κουτρουμανίδου, Τσιαρτσιάνη

ΘΑΛΕΙΑ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΙΔΟΥ: "Είμαι ευχαριστημένη από την πρόκριση, αφού αυτός ήταν ο στόχος που είχαμε θέσει από την αρχή,. Σήμερα, όμως, δεν πήγαμε καθόλου καλά. Κάναμε πάρα πολλά λάθη και οι αντίπαλοί μας άξια έφτασαν στη νίκη. Δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τέτοια εμφάνιση στην επόμενη φάση. Ο καιρός ήταν πολύ κακός κι αυτό δυσκόλευε τις προσπάθειές μας".

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΡΤΣΙΑΝΗ: "Δεν ήταν καθόλου καλή η εμφάνισή μας. Ειδικά στο δεύτερο σετ, ήμασταν πολύ κακές. Δεν παρατήσαμε το ματς στο δεύτερο σετ, αφού δεν ξέραμε ότι έχουμε προκριθεί. Το μάθαμε μόλις τελείωσε ο αγώνας. Η βροχή κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα, αφού η μπάλα γλιστράει και γίνεται πάρα πολύ βαριά. Βέβαια, οι συνθήκες ήταν ίδιες και για τις δύο ομάδες, δεν ήμασταν οι μόνες που επηρεάστηκαν".

Στη φάση των «16», Τσιαρτσιάνη και Κουτρουμανίδου θα αντιμετωπίσουν τις Νάταλι Κουκ και Τάμσιν Μπάρνετ από την Αυστραλία. Με τρεις νίκες στο Πεκίνο και έχοντας χάσει μόνο ένα σετ, οι Αυστραλές βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί για μια θέση στο βάθρο. Η Κουκ είναι «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ (2000) και χάλκινη στην Ατλάντα (1996), ενώ στην Αθήνα είχε κατακτήσει την 4η θέση.

«Eίναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ. Εχει κάνει ζευγάρι με μία άλλη κοπέλα, την Μπαρνέτ, που είναι πανύψηλη. Στον όμιλό τους νίκησαν και τις Βραζιλιάνες (Ανα Πάουλα/Λαρίσα) και δείχνουν ότι βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μανώλης Ρουμελιώτης, και επεσήμανε:

«Εμείς, αν παίξουμε όπως στα δύο πρώτα ματς, ίσως καταφέρουμε να κάνουμε την έκπληξη. Αν παίξουμε όπως σήμερα, δεν έχουμε καμία τύχη».

«Πάντως -τόνισε- η Μαρία και η Θάλεια εκπλήρωσαν τον στόχο που είχαμε θέσει από την αρχη, με την πρόκριση στις "16" των Ολυμπιακών Αγώνων. Από εδώ και στο εξής, ο,τιδήποτε πετύχουμε, είναι κάτι επιπλέον».

Η ημέρα και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα με τις Κουκ/Μπαρνέτ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, καθώς το πρόγραμμα καταρτίζεται -για τηλεοπτικούς λόγους- με βάση τις κινεζικές ομάδες. Οι αναμετρήσεις της φάσης των «16» πάντως, διεξάγονται αύριο και μεθαύριο, με ώρα έναρξης τις 04:00.

Αντίθετα, με τρεις ήττες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους η Βάσω Καραντάσιου και η Βίκυ Αρβανίτη στο τουρνουά. Το ελληνικό δίδυμο ηττήθηκε 2-0 σετ (22-20, 21-19) από τις Βραζιλιάνες Ταλίτα/Ρενάτα, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας της διοργάνωσης, και κατέλαβε την τέταρτη και τελευταία θέση του ΣΤ' ομίλου.

Αναλύτικα οι τρίτες των ομίλων:

Α’ Όμιλος – Φαν Μπρίνταμ/Μούχα (Βέλγιο) 4 (3-4)

Β’ Όμιλος – Χάκενταλ/Τόρλεν (Νορβηγία) 4 (2-4)

Γ’ Όμιλος – Σάκα/Ρτβέλο (Γεωργία) 4 (3-5)

Δ’ Όμιλος – Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη 4 (3-4)

Ε’ Όμιλος – Εστέβες/Ριμπάλτα (Κούβα) 4 (3-4)

ΣΤ’ Όμιλος – Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό) 4 (3-5)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις