Στο πλευρό Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας η Μόσχα

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2008 13:38
A- A A+

Η Μόσχα θα υποστηρίξει κάθε απόφαση της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας για το μελλοντικό καθεστώς τους, τόνισε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Ντομίτρι Μεντβέντεφ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε σήμερα στο Κρεμλίνο με τους ηγέτες της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας για να υπογράψουν το σχέδιο έξι σημείων για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, το οποίο παρουσίασε η Γαλλία αυτήν την εβδομάδα.

«Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι η θέση της Ρωσίας δεν έχει αλλάξει. Οχι μόνο θα υποστηρίξουμε κάθε απόφαση που θα λάβουν οι λαοί της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, αλλά και θα εγγυηθούμε γι αυτούς στον Καύκασο και σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε ο Μενβέντεφ.

Εξάλλου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοσταθμό Ηχώ της Μόσχας, ισχυρίστηκε ότι η εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας είναι «ντε φάκτο περιορισμένη» και σημείωσε ότι το ζήτημα αυτό δεν μπορεί να λυθεί παρά με τρόπους κοινά αποδεκτούς.

Οπως επεσήμανε ο κ. Λαβρόφ, η ίδια η αρχή της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας δεν αμφισβητείται, ωστόσο «η πραγματική κατάσταση στις σχέσεις Αμπχαζίας-Γεωργίας και Οσετίας-Γεωργίας είναι τέτοια που και στις δυο περιπτώσεις, η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει την ύπαρξη συρράξεων και την ανάγκη, για την επίλυσή τους, δημιουργίας μηχανισμών συνομιλιών και αποκατάστασης της ειρήνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή