«Υπερηχητικός» ο Μπολτ

Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ με 9.69 στα 100μ.
Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008 00:51
UPD:01:05
REUTERS /GARY HERSHORN

A- A A+

«Υπερηχητικός» ο Τζαμαϊκανός, Ουσέιν Μπολτ, συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ. ανδρών -που ίδιος κατείχε από τον Ιούνιο με 9.72- σημειώνοντας το εκπληκτικό 9.69 στον τελικό του αγωνίσματος!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Μπολτ τελείωσε την κούρσα με κατεβασμένα τα χέρια, πανηγυρίζοντας μόλις αντιλήφθηκε ότι είναι πρώτος και με διαφορά από τους αντιπάλους του. Σύμφωνα με πολλούς, δεν είναι μακριά η στιγμή που ο φοβερός ρέκορντμαν θα κατεβάσει κι άλλο τα χρονόμετρα (θα μπορούσε να είχε κάνει μέχρι και 9.60, ανέφεραν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα).

«Δεν με ενδιέφερε το παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό που με ενδιέφερε ήταν να τρέξω γρήγορα και να κερδίσω», εξήγησε ο Ουσέιν Μπολτ, και για την κίνησή του να κατεβάσει τα χέρια στο τέλος της κούρσας είπε: «Δεν κόμπαζα. Απλώς, μόλις είδα ότι είχα μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους μου, έδειξα τη χαρά μου ... Εκείνη τη στιγμή αυτό ένιωθα. Ενιωθα ότι είμαι ο καλύτερος και το πανηγύρισα. Μου αρέσει ο... χορός και αυτό έκανα και με τους συμπατριώτες μου στην εξέδρα».

Όσο για τα 200μ., η απάντηση του Μπολτ ήταν ανάλογη: «Και στα 200μ. αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρω την πρώτη θέση. Δεν έχω έρθει στο Πεκίνο για να κάνω ρεκόρ».

«Πάντα ήμουν ο γρηγορότερος. Σας είπα ότι θα είμαι το νούμερο ένα και απλώς το επιβεβαίωσα με τη συγκεκριμένη κούρσα» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου μετά το εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ, ο Μπολτ.

Η απογοήτευση ήρθε από τον Ασάφα Πάουελ, που ήρθε πέμπτος με 9.95. Δεύτερος ήταν ο Ρίτσαρντ Τόμπσον από το Τρινιτάντ και Τομπάγκο με 9.89 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Αμερικανός Ουόλτερ Ντιξ με 9.91.

Η τελική κατάταξη:

1. Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.69

2. Ρίτσαρντ Τόμσον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 9.89

3. Ουόλτερ Ντιξ (ΗΠΑ) 9.91

4. Τσουράντι Μαρτίνα (Ολλανδικές Αντίλες) 9.93

5. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 9.95

6. Μάικλ Φρέιτερ (Τζαμάικα) 9.97

7. Μαρκ Μπερνς (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 10.01

8. Ντάρβις Πάτον (ΗΠΑ) 10.03

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις