Αφγανιστάν: Δέκα αστυνομικοί νεκροί από έκρηξη βόμβας σε δρόμο κοντά στο Κανταχάρ

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην Καμπούλ για την ασφάλεια των εορτασμών για την ανεξαρτησία του Αφγανιστάν
Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008 16:48
A- A A+

Δέκα αστυνομικοί βρήκαν τον θάνατο από την έκρηξη βόμβας στην άκρη ενός δρόμου στο νότιο Αφγανιστάν, την ώρα που πάνω από 7.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην Καμπούλ για να εγγυηθούν την ασφάλεια των εορτασμών για τη 89η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από τους Βρετανούς, ανακοίνωσαν επίσημες πηγές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της επαρχίας Κναταχάρ Ματιουλάχ Χαν δήλωσε πως μία ομάδα αστυνομικών επέστρεφαν από έναν αστυνομικό σταθμό στο Σαχ Ουάλι Κοτ στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το βράδυ του Σαββάτου, όταν το όχημά τους καταστράφηκε από έναν εκρηκτικό μηχανισμό. «Όλοι οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο όχημα βρήκαν τον θάνατο», πρόσθεσε.

Ο ίδιος απέδωσε την επίθεση στους Ταλιμπάν και στους συνεργάτες τους της Αλ Κάιντα: «Ποιος άλλος θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτές τις θρασύδειλες πράξεις παρά οι Ταλιμπάν και τα μέλη της Αλ Κάιντα;».

Την ίδια στιγμή εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως έχουν αναπτυχθεί πάνω από 7.000 αστυνομικοί γύρω και μέσα στην πόλη της Καμπούλ για να διαφυλάξουν την ασφάλεια των εορτασμών για την 89η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Στην εγκύκλιο η κινητοποίηση αυτή χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων εντός της Καμπούλ τους τελευταίους μήνες, τονίζοντας πως «στόχος είναι ν’ αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις και να εγγυηθούν την ασφάλεια στην πρωτεύουσα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή