Κίνα: Δεν είναι πολιτικοί οι λόγοι που αναβλήθηκαν οι συνεντεύξεις Τύπου, χθες και σήμερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008 18:01
A- A A+

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο διέψευσαν σήμερα πως ανέβαλαν τη χθεσινή και σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου γιατί ήθελαν ν’ αποφύγουν δυνητικά άβολες ερωτήσεις από τους ξένους δημοσιογράφους.

Από την ημέρα της έναρξης των Αγώνων, στις 8 Αυγούστου, καθημερινά και σε συγκεκριμένη ώρα οργανώνονταν συνεντεύξεις Τύπου από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Οι καθημερινές αυτές συνεντεύξεις αποτελούσαν πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα ξένα μέσα ενημέρωσης για να θίξουν ορισμένα ευαίσθητα θέματα για τις κινεζικές αρχές, όπως τ’ ανθρώπινα δικαιώματα, το Θιβέτ και τις πολιτικές ελευθερίες.

«Έπειτα από διαβουλεύσεις μεταξύ της ΔΟΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων αποφασίσαμε να επιφέρουμε κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα των συνεντεύξεων Τύπου. Μολαταύτα, είμαστε πάντοτε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε σ’ όλες τις ερωτήσεις κι είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι», τόνισε ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Σουν Ουέιντε.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της ΔΟΕ Ζιζέλ Ντέιβις επιβεβαίωσε πως οι συνεντεύξεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του φορτωμένου προγράμματος των αγώνων κι όχι για κάποιον πολιτικό λόγο. Οι καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου θα επαναληφθούν κανονικά από αύριο, τόνισαν οι διοργανωτές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις