To τρίτο από την Πηγή!

Tρία ολυμπιακά μετάλλια για την Ελλάδα σε μία ημέρα
Κυριακή, 17 Αυγούστου 2008 19:38
UPD:21:17

Το τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Πηγή Δεβετζή, καθώς στον τελικό του τριπλούν κατέκτησε την τρίτη θέση με άλμα 15.23μ..

A- A A+

Το τρίτο ολυμπιακό μετάλλιο χάρισε στην Ελλάδα η Πηγή Δεβετζή, καθώς στον τελικό του τριπλούν κατέκτησε την τρίτη θέση με άλμα 15.23μ.. Πρώτη ήταν η Μπανγκό από το Καμερούν και δεύτερη η Ρωσίδα Λεμπέντεβα.

Το χάλκινο μετάλλιο της Δεβετζή έρχεται να προστεθεί στα δύο μετάλλια που κατέκτησαν νωρίτερα σήμερα οι Δημήτρης Μούγιος και Βασίλης Πολύμερος στην κωπηλασία (ασημένιο) και οι Σοφία Μπεκατώρου, Σοφία Παπαδοπούλου και Βιργινία Κραβαριώτη στην ιστιοπλοΐα (χάλκινο) http://www.naftemporiki.gr/olympics/story.asp?id=1552055 .

Αξιοσημείωτη η αγωνιστική σταθερότητα της Χρυσοπηγής, η οποία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας ανεβαίνει και πάλι στο βάθρο χαρίζοντας στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο.

Η Δεβετζή ξεκίνησε με άλμα στα 14.96μ. και συνέχισε ακόμα καλύτερα με άλμα στα 15.23μ., που αποδείχθηκε και το καθοριστικό για το μετάλλιο καθώς στη συνέχεια έκανε τέσσερις άκυρες προσπάθειες ρισκάροντας για κάτι καλύτερο. Η Καμερουνέζα Μπανγκό «πέταξε» στα 15.39μ. και την πρώτη θέση, και η Λεμπέντεβα με επίδοση στα 15.32μ. έριξε την Πηγή στην τρίτη θέση.

«Ήμουν πολύ ήρεμη. Είμαι πολύ ευτυχισμένη που κατέκτησα το μετάλλιο, έστω κι αν δεν ήταν το χρυσό. Δεν πειράζει. Δεν περίμενα να κερδίσει η Καμερουνέζα. Πρώτη φορά σε τελικό πέντε αθλήτριες κάνουν πάνω από 15 μέτρα. Παραλίγο να κάνω παγκόσμιο ρεκόρ κι εγώ. Για μένα, έκανα μισό αγώνα. Προσπάθησα, αλλά λόγω της υγρασίας και της ζέστης δεν μπόρεσα να κάνω καλύτερο άλμα. Δεν έχει όμως σημασία. Μπορούσα να πάρω την πρώτη θέση», δήλωσε η Ελληνίδα ολυμπιονίκης και πρόσθεσε:

«Αφιερώνω το μετάλλιο στον εαυτό μου, στον προπονητή μου, στην οικογένεια μου, στον άνδρα μου που βρίσκεται εδώ και σ' όλους τους Έλληνες που με στήριξαν και με στηρίζουν. Κρίμα που δεν κατάφερα να βγάλω το τελευταίο μου άλμα, αλλά έτσι είναι οι αγώνες. Εύχομαι να συνεχίσουμε με επιτυχίες. Η θέληση, η ψυχή και η δύναμη χρειάζονται για να κάνω ό,τι έκανα και η βοήθεια από τους δικούς μου ανθρώπους με έκανε να είμαι ψηλά αυτά τα τέσσερα χρόνια».

Όσο για το μέλλον, η Χρυσοπηγή ήταν σαφής: «Θα προσπαθήσω για όσα χρόνια συνεχίσω να κάνω υψηλό αθλητισμό. Από τη στιγμή που κερδίζω μετάλλια θα συνεχίσω. Ο δρόμος ως εδώ ήταν δύσκολος. Ευχαριστώ τον προπονητή μου, Θανάση Σιούντρη, και όλους τους Έλληνες μέσα από την καρδιά μου».

Η τελική κατάταξη στον τελικό του τριπλούν:

1. Φρανουσάζ Μπανγκό-Ετονέ (Καμερούν) 15.39 μέτρα

2. Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία) 15.32

3. Χρυσοπηγή Δεβετζή (ΕΛΛΑΔΑ) 15.23

4. Ολγκα Ριμπάκοβα (Καζακστάν) 15.11

5. Γιαργκέλις Σαβίνιε (Κούβα) 15.05

6. Μαρία Σέστακ (Σλοβενία) 15.03

7. Βικτόρια Γκούροβα (Ρωσία) 14.77

8. Αννα Πιάτιχ (Ρωσία) 14.73

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις