110μ εμπόδια - Στα προημιτελικά ο Δουβαλίδης με εντυπωσιακή κούρσα

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008 09:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

A- A A+

Στα προημιτελικά των 110μ εμπόδια πέρασε ο Κώστας Δουβαλίδης, τερματίζοντας πρώτος με 13.49, επίδοση με την οποία ο Ελληνας πρωταθλητής ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ.

Πανευτυχής δήλωσε ο Δραμινός σπρίντερ: «Ηρθα στο Πεκίνο για να είμαι καλά και να τρέξω όσο καλύτερα μπορούσα. Στόχος μου ήταν να περάσω κάποια σειρά και τώρα τερμάτισα πρώτος. Τι να πω... Δεν μπορούσα να το φανταστώ. Είμαι πανευτυχής. Πέρασα μια σειρά και τώρα θα κάνω το καλύτερο και στην επόμενη. Η εμπειρία ήταν φανταστική. Πρώτη μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και όταν μπήκα στο γήπεδο ένιωσα δέος. Ανατρίχιασα έως το... κόκκαλο!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην 6η προκριματική σειρά μετείχε και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας Λιου Ξιανγκ (Κίνα), ο οποίος μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο σκόρπισε απογοήτευση εγκαταλείποντας (στην 1η άκυρη εκκίνηση που έγινε) λόγω ενοχλήσεων στο πόδι.

Ο τραυματισμός του Κινέζου πρωταθλητή (σ.σ. στους προσαγωγούς όπως φάνηκε), ήρθε κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Παρά τους πόνους, ο Λιου μπήκε κανονικά στον βατήρα, για να τρέξει. Η πρώτη (άκυρη) εκκίνηση πάγωσε τους πάντες. Στις κερκίδες της «Φωλιάς του Πουλιού», αλλά και σε όλους τους χώρους του σταδίου επικράτησε πανικός, βλέποντας τη μεγάλη τους ελπίδα για ένα χρυσό μετάλλιο στο στίβο, να αποχωρεί τραυματίας. Οι συμπατριώτες του στις κερκίδες, μικροί και μεγάλοι, οι εθελοντές, όπως και οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στη Μικτή Ζώνη για να του πάρουν τις πρώτες δηλώσεις αμέσως μετά την κούρσα, ξέσπασαν σε λυγμούς μην μπορώντας να πιστέψουν τι συνέβη. Το ίδιο σκηνικό και λίγο αργότερα στην αίθουσα συνεντεύξεων του σταδίου, από τον προπονητή του, ο οποίος ανακοίνωνε και επίσημα το τι είχε συμβεί.

Ερωτηθείς σχετικά ο Κώστας Δουβαλίδης δηλωσε: «Είχε πρόβλημα από την προθέρμανση. Δεν έκανε πολλά περάσματα και καταλάβαμε ότι είχε πρόβλημα. Ηταν εκνευρισμένος γιατί δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, που υπέστη τον Μάιο, και πιστεύω ότι απλά μπήκε στον αγώνα, μόνο και μόνο για να τον δουν οι θεατές. Ο Ξιανγκ παραμένει μεγάλος αθλητής, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις