M. Kυριακού: «Καλύτερα σπίτι της αντί να διασύρει το όνομα της χώρας»

Ζακ Ρογκ: Η Πολιτεία να ξεκαθαρίσει το θέμα του ντόπινγκ στην Ελλάδα
Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2008 10:00
UPD:14:54
A- A A+

Καθ' οδόν προς την Αθήνα βρίσκεται η Φανή Χαλκιά, η οποία μετά από έλεγχο της WADA στο Φουκούι της Ιαπωνίας, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία M3. Η Ολυμπιονίκης της Αθήνας παρέδωσε τη διαπίστευσή της στον αρχηγό της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρο Κούβελο, και αναχώρησε το μεσημέρι (ώρα Κίνας) για την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα αναμένονται εντός της ημέρας οι ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα της εξέτασης και του δεύτερου δείγματος της αθλήτριας.

M. Kυριακού: Καλύτερο να είχε μείνει σπίτι αντί να διασύρει το όνομα της χώρας

Την οργή του για το κρούσμα ντόπινγκ με αρνητική πρωταγωνίστρια τη Φανή Χαλκιά εξέφρασε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνως Κυριακού, ο οποίος αναφέρθηκε στην αθλήτρια του Γ. Παναγιωτόπουλου με ιδιαίτερα σκληρά λόγια.

«Θα ήταν καλύτερο να είχε μείνει σπίτι αντί να διασύρει το όνομα της χώρας μας στη λάσπη. Είναι δικαίωμα σου να αυτοκτονήσεις, αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να δολοφονήσεις τη χώρα σου. Είναι θλιβερό που το χρυσό κορίτσι της Αθήνας βρέθηκε ντοπέ», παρατήρησε σε έντονο ύφος ο κ. Κυριακού.

«Η κυρία αυτή έφυγε και από το χωριό και από την πρωτεύουσα της Κίνας και είναι καθ οδόν προς την Ελλάδα. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο», ανέφερε σε ανάλογο ύφος ο πρόεδρος της ΕΟΕ, σε άλλη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα, ο πρόεδορς της ΕΟΕ σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι κάποιοι έβαλαν κάτι στα συμπληρώματα διατροφής και στις βιταμίνες της Φανής Χαλκιά, όπως η ίδια ισχυρίστηκε, και ζήτησε να τιμωρούνται όχι μόνο οι αθλητές, αλλά και οι προπονητές, και γενικά όσοι παραβαίνουν τους κανόνες περί ντόπινγκ.

Ο κ. Κυριακού αναφέρθηκε και στην περιβόητη πια ουσία Μ3: «Αυτή η ουσία, από ό,τι λέγεται έχει έρθει από την Κίνα. Ακούω διάφορες δικαιολογίες ότι έγινε λάθος κ.λπ. Αυτό πρέπει να το αποδείξουν. Εγώ δικαστής δεν πρόκειται να γίνω και δεν έχω γνώσεις γι΄ αυτά τα πράγματα. Εμείς με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), έχουμε άριστη συνεργασία και πριν φύγει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθε αθλητής πέρασε τέσσερις φορές από ελέγχους, εκτός από αυτούς που πραγματοποίησε η WADA. Τι να πω άλλο δηλαδή, πραγματικά δεν ξέρω. Θα το πολεμήσουμε. Μπορεί να γίνω κακός εγώ, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Όπως δεν θα έδινα στα παιδιά μου, έτσι δεν θέλω και άλλα παιδιά να παίρνουν αυτές τις ουσίες. Θέλουμε καθαρό αθλητισμό», τόνισε.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΟΕ ζήτησε ισόβιο αποκλεισμό για τους αθλητές που ντοπάρονται. «Το ντόπινγκ λερώνει το όνομα της χώρας μας και αυτό το πράγμα δεν πρέπει να μένει ατιμώρητο. Μέχρι σήμερα δυστυχώς έχει μείνει ατιμώρητο. Το να φας δύο χρόνια αποκλεισμό είναι αστείο. Αν με ρωτήσετε εμένα τι θα έπρεπε να γινόταν, σας απαντώ αποκλεισμό διά βίου», υπογράμμισε.

Στο περιθώριο των αγώνων ο κ. Κυριακού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο τής Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, ο οποίος τόνισε πως η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα τού ντόπινγκ στη χώρα μας και να μην γίνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αστυνόμος, ντετέκτιβ και δικαστής.

Ο κ. Ρογκ σημείωσε ότι οι Έλληνες αθλητές, που βρέθηκαν ντοπαρισμένοι, χρησιμοποιούσαν την ίδια ουσία, γεγονός που όπως υποστήριξε, σημαίνει ότι υπάρχει συγκεκριμένο κύκλωμα. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να το εντοπίσει και να το καταδικάσει, υπογράμμισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις