Μ. Καρχιμάκης: «Ιδιότυπη κυβερνητική πρακτική φίμωσης των βουλευτών»

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008 14:47
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

A- A A+

Δριμύτατη επίθεση κατά του υπουργού Οικονομίας εξεπέλυσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, εναντίον του οποίου ο κ. Γιώργος Αλογοσκούφης κατέθεσε αγωγή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το θέμα, μαζί με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καρχιμάκης έκανε λόγο για «ιδιότυπη κυβερνητική πρακτική φίμωσης των βουλευτών» με απώτερο στόχο την καλλιέργεια γενικότερου κλίματος εκφοβισμού στο σύνολο της κοινωνίας, και κάλεσε τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής να πάρουν θέση.

PASOK WEB RADIO
M. Καρχιμάκης: Η αγωγή Αλογοσκούφη στρέφεται κατά συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των βουλευτών

M. Καρχιμάκης: Η αγωγή Αλογοσκούφη στρέφεται κατά συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των βουλευτών

Με την αγωγή στέλνεται μήνυμα προς την κοινωνία πως η κυβέρνηση Καραμανλή «ελέγχει την Δικαιοσύνη, τη Βουλή και το κράτος και ότι οι δημοκρατικές αξίες και οράματα δεν έχουν θέση σε αυτό το ασύδοτο καθεστώς» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και βάλλοντας κατά του πρωθυπουργού επισήμανε: «Όσο ο πρωθυπουργός δεν αντιδρά σε αυτού του είδους τις ανεπίτρεπτες πρακτικές, επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται ο ίδιος πίσω από το όργιο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και υποβάθμισης του πολιτικού μας συστήματος στο οποίο επιδίδονται οι κορυφαίοι της κυβέρνησής του».

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, ενώ καταφέρθηκε με δριμύτητα κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση της Siemens, των ομολόγων και το «αδιαφανές ξεπούλημα του ΟΤΕ σε κρατική γερμανική εταιρεία που ιδρύει θυγατρικές με τη Siemens και της οποίας τα ακίνητα διαχειρίζεται εταιρεία που εκπροσωπεί η σύζυγος του υπουργού Οικονομίας στην Ελλάδα».

Επίσης, κατηγόρησε κ. Αλογοσκούφη για «χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ομίλων τραπεζών, εταιρειών που αποτελούν πελάτες της συζύγου του».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο στη χώρα μας να ασκείται αγωγή από υπουργό κατά βουλευτή της αντιπολίτευσης, με βασικό αντικείμενο την άσκηση του αυτονόητου κοινοβουλευτικού ελέγχου» και πρόσθεσε ότι «αυτό που κάνει την αγωγή ακόμα πιο δυσάρεστη για το πολιτικό μας σύστημα είναι το γεγονός ότι αυτή συνοδεύεται από την προσπάθεια εκφοβισμού, μέσω της αναφοράς σε προφυλάκιση του βουλευτή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή