Ντ. Μπακογιάννη: «Αμεση επιστοφή στο προηγούμενο καθεστώς» στον Καύκασο

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008 17:56
A- A A+

Την ανάγκη για άμεση επιστροφή στο status quo ante, δηλαδή στην προηγούμενη κατάσταση υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της μετά την έκταση σύνοδο του ΝΑΤΟ για την κρίση στον Καύκασο.

Όπως ανέφερε, αυτό είναι το απαραίτητο πρώτο βήμα για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με σκοπό την οριστική λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η εφαρμογή των συμπεφωνηθέντων, δηλαδή η εφαρμογή των έξι σημείων με τα οποία δεσμεύτηκαν και η Ρωσία και η Γεωργία καθώς και η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη πως ο διάλογος ΝΑΤΟ – Ρωσίας είναι μεγάλης σημασίας και τόνισε πως η Ελλάδα τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του διαλόγου αυτού σε όλα τα επίπεδα, όπως και αρκετές άλλες χώρες.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο θεσμοθετημένος διάλογος στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας, για να σταλούν τα απαραίτητα μηνύματα» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη. «Το βασικότερο είναι ότι η σχέση αυτή βασίζεται σε ορισμένες θεμελιώδεις αρχές» συνέχισε, προσθέτοντας πως προεξάρχουσα θέση έχει ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή