Υδατοσφαίριση ανδρών (Θέσεις 7-12): Νίκη της Εθνικής επί της Κίνας

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 09:17
UPD:10:33
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

A- A A+

Στην προσπάθεια για την κατάκτηση της έβδομης θέσης του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών, η Εθνική μας Ομάδα νίκησε σήμερα, στο πλαίσιο των αγώνων για θέσεις 7-12, την Κίνα με 13-8, μετά από πολύ καλή εμφάνιση.

Στο στόχο της έβδομης θέσης αναφέρθηκαν ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλεσάντρο Καμπάνια, ο αρχηγός, Γιώργος Αφρουδάκης, αλλά και ο Γιάννης Θωμάκος:

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑ: «Ο σημερινός αγώνας ήταν δύσκολος από πνευματικής άποψης για την ομάδα μου. Αναμέναμε περισσότερα από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλαμε να έχουμε θέση στα ημιτελικά. Τώρα, θα αντιμετωπίσουμε μια ακόμη πιο δυνατή ομάδα, τη Γερμανία. Το μοναδικό σημείο που με προβλημάτισε από τον σημερινό αγώνα, ήταν το δεύτερο `φτωχό` οκτάλεπτο. Όμως καταφέραμε να κοντρολάρουμε τον υπόλοιπο αγώνα και να πετύχουμε γκολ, όποτε μας δινόταν η ευκαιρία. Τώρα, απέναντι στη Γερμανία, θέλουμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε τη νίκη. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την έβδομη θέση και γι` αυτό πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΩΜΑΚΟΣ: «Θέλαμε αυτή τη νίκη, μετά από μια κακή εμφάνιση στον όμιλο. Ήταν ένας ιδιαίτερα σημαντικός αγώνας. Γνωρίζαμε ότι η Κίνα είναι μία ομάδα πολύ καλά, όμως εμείς τελικά αποδειχθήκαμε καλύτεροι. Το πόλο είναι για τους Ευρωπαίους. Εννοώ ότι οι Ευρωπαίοι, οι Αυστραλοί και ο ι Αμερικάνοι, παίζουν πόλο πιο υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, οι Κινέζοι, κάνουν τα βήματα εκείνα για να βρεθούν σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Χρόνο με το χρόνο γίνονται και καλύτεροι».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ: «Από τη στιγμή που είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους διοργανωτές, περίμενα και μεγαλύτερη αντίσταση. Όμως παίξαμε καλά, απέναντι σε μία ομάδα βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν, αλλά άπειρη. Ήρθαμε στο Πεκίνο για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μετάλλιο, όμως τώρα, ο νέος στόχος που έχουμε θέσει, είναι να παλέψουμε για την 7η θέση της τελικής κατάταξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μας με τη Γερμανία είναι πολύ σημαντικό. Στη φάση των ομίλων, όλοι ήμασταν με κατεβασμένα κεφάλια, σκεπτικοί και προβληματισμένοι για το τι τελικά συνέβη με την ομάδα μας. Επιθυμία μας όμως αυτή τη στιγμή, είναι να φύγουμε από το Πεκίνο, με ένα χαμόγελο από την κατάκτηση της έβδομης θέσης».

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-4, 2-0, 4-3. Οι σκόρερ: Σχίζας, Θεοδωρόπουλος, Αφρουδάκης Χ. (2), Ντόσκας (4), Αφρουδάκης Γ. (3), Μητελούδης, Βλοντάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις