Την παραίτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ ζητεί η ΕΟΕ

Β. Σεβαστής: Καμία εμπλοκή εμού προσωπικά ή της ομοσπονδίας στην υπόθεση ντόπινγκ
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 12:07
A- A A+

Την παραίτηση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ ζητεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, θεωρώντας υπεύθυνο για τα συνεχή κρούσματα ντόπινγκ με πρωταγωνιστές Έλληνες αθλητές του Στίβου.

Την παραίτηση του κ. Σεβαστή ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, σε χθεσινές του δηλώσεις: «Για μένα, παραδειγματικά, πρέπει να υπάρξει επέμβαση του κράτους και, επιτέλους, να εφαρμοστεί ο νόμος. ¶κουσα κάποιες δηλώσεις, γιατί να μην παραιτείται ένας πρόεδρος συλλόγου, ή και ο πρόεδρος της ΔΟΕ. Η ευθύνη είναι της ομοσπονδίας. Αυτοί είναι ομοσπονδιακοί προπονητές, όχι Ολυμπιακοί, όχι σωματειακοί. Και αυτός που έκανε τη δήλωση και, συγκεκριμένα, ο κ. Σεβαστής, θα έπρεπε ο ίδιος να ντρέπεται να βγαίνει και να κάνει δηλώσεις. Έχει τόσα πολλά στην ιστορία του, που θα έπρεπε να κρύβεται και τα “παράθυρα” δε θα έπρεπε, καν, να τον βγάζουν», τόνισε ο κ. Κυριακού.

Όπως εξάλλου είπε, μετά την επιστροφή του από το Πεκίνο την ερχόμενη Δευτέρα, η Ολυμπιακή Επιτροπή θα επιληφθεί του θέματος, μετά τη σύμφωνη γνώμη των νομικών της συμβούλων. «Πιστεύω ότι αυτό που θα χρειαστεί είναι η Πολιτεία να τρέξει, να διερευνήσει και να τιμωρήσει αυτό το φαινόμενο. Στην άρση βαρών, άλλαξε η διοίκηση, μπήκε προσωρινή, η οποία και θα κατέβει στις επόμενες εκλογές. Περίμενα να υπάρξει ισονομία σε όλα, αλλά εδώ βλέπω ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ελπίζω ο υπουργός –και το εύχομαι- να λάβει σοβαρά μέτρα για να μπορέσουμε να βρεθούμε το 2012 –γιατί εκεί φτάνω- πραγματικά, να μπορούμε να χαμογελάμε με "καθαρά" μετάλλια». «Η Ελλάδα μόνο τέτοια μετάλλια χρειάζεται. Πιστεύω ότι είμαστε ένας λαός που μπορεί να κάνει θαύματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

«Oι κύριοι αυτοί να σταματήσουν να εμπλέκουν την Ομοσπονδία»

«Δεν υπάρχει ούτε σχέση, ούτε εμπλοκή της Ομοσπονδίας, αντέτεινε ο κ. Σεβαστής, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αναρμόδιο τον κ. Μίνωα Κυριακού για τα ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια που έκανε σε βάρος της Φανής Χαλκιά, μετά την αποκάλυψη ότι είναι ντοπέ.

« Όταν βρίσκεται κάποιο δείγμα θετικό, υπάρχουν πολλοί που φταίνε. Αρχικά οι αθλητές, αν και είναι αβέβαιο κάθε φορά εάν η θετική ουσία που ανιχνεύεται έχει χρησιμοποιηθεί εν γνώση του αθλητή. Μετά ευθύνες έχουν οι προπονητές και ακολουθούν αυτοί που χορήγησαν τις απαγορευμένες ουσίες», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και τόνισε:

«Δεν υπάρχει ούτε σχέση, ούτε εμπλοκή, εμού προσωπικά αλλά και γενικά της ομοσπονδίας. Ας αφήσουμε τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και όταν υπάρξουν στοιχεία που να εμπλέκουν τον οποιονδήποτε, τότε είναι η ώρα της Πολιτείας». «Μέχρι τότε οι κύριοι αυτοί να σταματήσουν να εμπλέκουν την Ομοσπονδία. Ν' αφήσουν τις αρμόδιες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Εγώ προσωπικά είμαι στη διάθεσή τους οποιαδήποτε στιγμή, προκειμένου να σπάσει αυτό το απόστημα του ντόπινγκ στην χώρα μας», κατέληξε ο κ. Σεβαστής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις