Στον αθλητικό εισαγγελέα φάκελος για τα κρούσματα ντόπινγκ στο Πεκίνο

Απάντηση Φανής Χαλκιά στον πρόεδρο της ΕΟΕ
Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 14:32
UPD:15:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Εξελίξεις στο θέμα της δικαστικής έρευνας για τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου με αρνητικούς πρωταγωνιστές τη Φανή Χαλκιά και τον Τάσο Γκούση.

Ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, με εξουσιοδότηση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κατέθεσε σήμερα στον αθλητικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, φάκελο με πλήρη στοιχεία για την υπόθεση ντόπινγκ της Φανής Χαλκιά, καθώς και στοιχεία για το ρόλο του προπονητή της αθλήτριας, Γιώργου Παναγιωτόπουλου, τον οποίο στοχοποιεί η ΔΟΕ ως βασικό υπεύθυνο για τα κρούσματα φαρμακοδιέγερσης σε αθλητές του.

Εν τω μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε η Φανή Χαλκιά, απαντώντας μεταξύ άλλων, και στις σφοδρές επικρίσεις του προέδρου της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού, προς το πρόσωπό της.

«Επειδή γράφονται και λέγονται πολλά, αυτό που θέλω να πω είναι ότι έχω καθαρή τη συνείδησή μου …Τα βράδια κοιμάμαι ήσυχα γιατί ποτέ δεν θα έκανα κάτι ώστε να ... “αυτοκτονήσω” αθλητικά αλλά και να ατιμώσω τη χώρα μου και την πόλη μου», υπογράμμισε η αθλήτρια μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

«Εγώ –πρόσθεσε η Φανή Χαλκιά- θα βοηθήσω με κάθε τρόπο να γίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι έρευνες από τη δικαιοσύνη. Αυτήν την εντολή έδωσε και στο δικηγόρο μου. Μάλιστα, έστειλα ό,τι σκεύασμα έπαιρνα στον Ε.Ο.Φ. για να το ελέγξει και περιμένω το αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα φθάσουν στη δικαιοσύνη τα στοιχεία τόσο πιο γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα πάντα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις